Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Samarbete med Indiska

Nyhet   •   Sep 01, 2015 08:00 CEST

Vi inleder ett samarbete med Indiska som under september månad ska sälja vår sko-pin för att samla in pengar till forskningen på kvinnorelaterade sjukdomar.

-Det är roligt att vi nu ska samarbeta med Indiska, för både deras personal och deras kunder består mest av kvinnor och vi vill att alla dessa kvinnor ska ha samma möjligheter och rätt till t.ex. en jämlik vård, vilket vi arbetar för säger Alexandra Charles, ordförande i 1,6 & 2,6-miljonerklubben.

Pengarna för de röda sko-pins som säljs går till stiftelsen Kvinnor & Hälsa som årligen delar ut stipendier till forskare som forskar på kvinnorelaterade sjukdomar. I mars varje år delas stipendierna ut och försäljningen sker både via återförsäljare som Indiska, egna event och hemsida.

-Vi har nu också ett projekt med Hand in Hand, för att förbättra kvinnors situation i Indien. Att arbeta med hälsofrågor stärker också indiska kvinnors roll i samhället vilket innebär nya möjligheter att förbättra den fattigdomssituation som många av dessa kvinnor lever i. Detta gör också att det känns självklart med ett samarbete med Indiska som också arbetar med liknande projekt i sina egna tillverkningsled i Indien, fortsätter Alexandra.

-Vi och våra kunder, som till största del är kvinnor, vill självklart bidra till Woman in Red och forskningen på hjärtat, säger Sofie Gunolf, VD på INDISKA.

Om Indiska

INDISKA är en svensk familjeägd butikskedja etablerad 1901 som säljer en unik mix av mode och inredning med en egen stil. Allt designat i Stockholm av människor som älskar Indien. INDISKA har idag 100 butiker i Sverige, Norge, Finland, Island och Tyskland samt en Shop Online. INDISKA utsågs till Årets Hållbara Butik i Retail Awards 2015.

För mer information kontakta gärna:

Linda Lindberg, kommunikatör 1,6 miljonerklubben Telefon: 073-98 16 625                                 e-post:linda@1,6miljonerklubben.com

Alexandra Charles, Ordförande 1,6 miljonerklubben Telefon: 0708 28 09 11                                  e-post: alexandra@1,6miljonerklubben.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.