Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Hjälp oss rädda kvinnohjärtan!

Pressmeddelande   •   Jan 30, 2013 18:40 CET

Idag är hjärt- och kärlsjukdom den vanligaste dödsorsaken bland svenska kvinnor. Trots detta vet vi för lite om kvinnohjärtat. För att öka vår kunskap och samla in pengar till forskning på kvinnors hjärtan driver 1,6 & 2,6 miljonerklubben och insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa kampanjen Woman in Red – med hjärtat i fokus!

Under kampanjens kick-off i Stockholm den 6 mars delas 925.000 kronor  ut som stipendier för att uppmuntra forskning med ett genusmedicinskt perspektiv. Årets stipendiater är; Nina Johnston, Carina Carnlöf, Per Insulander, Hilde Brekke och Hanna Olausson.  

Kampanj kick-off

Startskottet går i Stockholm den 6 mars och följs av aktiviteter på 16 orter runt om i Sverige med föreläsningar om hjärthälsa, friskvård och livsstil. Det blir mingel, gemenskap, underhållning och modevisning med vackra röda skor och kläder! I Stockholm delas forskningsstipendierna ut av socialminister Göran Hägglund och kvällen avslutas med underhållning av Lise & Gertrud. För information om orter och datum för kampanjen, se lista nedan.

För mer information om Woman in Red och vår fina pin  se www.kvinnorochhalsa.com  www.1.6miljonerklubben.com. Skonålen säljs även i butik, bl.a. på Hemköp och Willys.

För mer information:
Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Tel: 0708–28 09 11 E-mail: alexandra.charles@telia.com

Pia Gefvert, projektledare, 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Tel: 0766-36 89 40
E-mail: pia@1.6miljonerklubben.com 

Orter och datum för kampanjen Woman in Red

6 mars

·  Stockholm

·  Linköping

·  Umeå

7 mars

·  Halmstad

·  Örebro

·  Eskilstuna

8 mars

·  Karlskrona

·  Ljusdal

·  Uppsala

·  Malmö

·  Skellefteå

10 mars

·  Göteborg

·  Östersund

12 mars

·  Visby

14 mars

·  Sundsvall

19 mars

·  Västerås

 

För mer information om aktiviteterna runt om i landet vänligen besök http://www.1.6miljonerklubben.com/aktiviteter/womaninred/.

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.