Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Kan man bromsa åldrandet?

Pressmeddelande   •   Maj 04, 2015 11:32 CEST

Kan man bromsa åldrandet?

Vad kan rätt kost och styrketräning göra?

Vinsterna med styrketräning är många och en äldre person kan bromsa åldrandet mycket genom att styrketräna och äta rätt. Tommy Cederholm, överläkare och professor i klinisk nutrition vid Uppsala Universitet förklarar vid vårt seminarium den 6 maj.

För många män är prostatacancer tabubelagt. De vill inte tala om det, än mindre behandla den. Kvinnors roll är viktig i sammanhanget då tidig upptäckt och behandling är livsviktigt. Överläkare Tom Wiklund från cancersjukhuset Docrates sätter oss in i problematiken med hjälp av Solveig Ternström.

Latifa Lindgren, dietist, går igenom plan A och plan B för att optimera vår hälsa och hur vi ska äta för en fräsch insida.

Vi tar också upp ämnen som Osteoporos och torra ögon, och Alexandra Charles berättar om sin bok Livet är en dröm.

När: Onsdagen den 6 maj

Tid: Kl 17:30- 21:15

Var: Clarion Hotel Gillet, Dragarbrunnsgatan 23, Uppsala

Information och anmälan: kontakta Linda Lindberg

linda@1.6miljonerklubben.com eller ring 08-122 112 25

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.