Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

MARIA BORELIUS BLIR ÅRETS HÄLSOHJÄLTE

Pressmeddelande   •   Nov 16, 2018 22:11 CET

Maria Borelius får Hälsopriset 2018

Idag har Maria Borelius, journalist och författare, utsetts till Årets Hälsohjälte, på 1,6 miljonerklubbens  jubileumsfest på Grand i Stockholm. Genom sin ”hälsorevolution” har Maria Borelius visat vägen till en antiinflammatorisk livsstil. Hälsoprisets initiativtagare är Annette Lefterow, hälsoinspiratör, i samarbete med Alexandra Charles, och 1,6 & 2,6 miljonerklubbens ambassadörer.

Juryn motivering till hälsopriset är: ”Genom sin fascinerande berättelse om en kunskapsresa, såväl som livsresa, har årets hälsohjälte banat väg för en hälsorevolution som visar hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung, frisk, harmonisk och lycklig.”

Hälsoprisets jury består av Annette Lefterow, wellnessexpert, konceptutvecklare; Alexandra Charles, ordförande i 1,6 & 2,6 miljonerklubben; Pamela Andersson, journalist; Mai-Lis Hellenius, professor; och Annika Jankell, programledare. Årets Hälsohjälte tilldelas en yrkesverksam person som gjort goda insatser för folkhälsan. Det kan vara en inspiratör, innovatör, författare eller någon som utmärkt sig som en riktig hälsohjälte. 

Hälsopriset instiftades 2015 för att uppmärksamma hälsosamma insatser för folkhälsan. Symbolen, en rosa kristall, är utformad som en stjärna. Rosenkvarts symboliserar kärlek, respekt och talang. I år delades priset ut på 1,6 miljonerklubbens 20 årsjubileum i Stockholm, den 16 november. 

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.