Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

PÅVERKAR KVINNORS HÄLSA SAMHÄLLSEKONOMIN?

Pressmeddelande   •   Nov 14, 2018 14:05 CET

På fredag firar Alexandra Charles och 1,6 miljonerklubben att organisationen har arbetat för kvinnors hälsa i 20 år. Det görs tillsammans med artister, medicinska experter, hundratals medlemmar och ambassadörer.

Kvinnors hälsa och livskvalitet är viktig och påverkar samhällsekonomin, hävdar 1,6 miljonerklubben, som har arbetat för kvinnors hälsa i 20 år i år. Hälsofrågor, vården och forskning är väsentliga faktorer som påverkar allas våra liv. Den ideella kvinnohälsoorganisationen 1,6 miljonerklubben har i 20 år arbetat som folkbildare och opinionsbildare för kvinnors hälsa och delar årligen ut stipendier till medicinsk forskning genom insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa. 
På fredag firar organisationen 20 år med en jubileumsfest i Stockholm. Då kommer HKH Prinsessan Birgitta att dela ut 1,6 miljonerklubbens Hälsopris. Jubiléet firas tillsammans med hundratals medlemmar, systerorganisationer, medicinska experter, artister, ambassadörer, styrelsemedlemmar och medarbetare, som gör en stor insats för kvinnors hälsa.

HKH Prinsessan Birgitta, som är golfprinsessan, delar ut 1,6 miljonerklubbens Hälsopris tillsammans med hälsoprofilen Annette Lefterow. HKH Prinsessan Christina deltar som tidigare beskyddare av Hjärtkampanjen Woman in Red. Toppdiplomaten Jan Eliasson håller tal och 14 artister uppträder! Artisterna som gör en stor insats för kvinnors hälsa är Divine, Lill Lindfors, Gladys del Pilar, Arja Saijonmaa, Robert & Maria Wells, Linda Lampenius, Fantastic Four, Christer Lindarw, Charlotta Huldt, Lise & Gertrud.

1,6 miljonerklubben driver frågor om kvinnors hälsa, ojämlik vård, genusperspektiv i forskning och annat som påverkar kvinnors hälsa. Organisationen har nyligen givit ut en uppslagsbok, Kvinnor & Hälsa - så mycket bättre, som visar att forskningen och vården har gått framåt under de senaste 20 åren. Boken är skriven av 21 medicinska experter som tar upp sina specialområden och blickar framåt i tiden. Det är en angelägen bok där experter delar med sig av sina djupa och väl dokumenterade kunskaper om kvinnors hälsa. 

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.