Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

SKARA SLÅR ETT SLAG FÖR KVINNOHJÄRTAT

Pressmeddelande   •   Feb 20, 2020 13:23 CET

Den 11 mars kommer Woman in Red till Skara för en jämställd hjärtsjukvård

Onsdagen den 11 mars slår hundratals Skara-bor ett slag för en jämställd hjärtsjukvård och ny forskning på kvinnohjärtat genom kampanjen Woman in Red. Kampanjen uppmärksammas i 17 städer runtom i landet och har som målsättning att fler kvinnor ska överleva hjärt- och kärlsjukdomar genom mer forskning på kvinnohjärtat.

Den 11 mars i Västergötlands Museum, Skara, bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med Stiftelsen Kvinnor & Hälsa på de senaste forskningsnyheterna på kvinnohjärtat. Det blir en kväll med information och inspiration där insamling till forskning på kvinnohjärtat står i fokus. Överläkarna Hanna Österman och Helena Glantz berättar hur sömnapné kan påverka kvinnohjärtat och tandläkare Tobias Trybom informerar om betydelsen av att sköta sina tänder för hjärthälsan. 

Se hela programmet på http://www.1.6miljonerklubben.com/aktiviteter/visa/?id=2641

För mer information, beställning av bilder eller bokning av intervjuer, vänligen kontakta Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com eller 0709-969599.

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.