Gå direkt till innehåll
Cecilia Schelin Seidegård. Foto: Angelica Engström
Cecilia Schelin Seidegård. Foto: Angelica Engström

Blogginlägg -

Landshövding Cecilia Schelin Seidegård, ny amassadör för 1,6 & 2,6 miljonerklubben!

Vi är glada att få presentera Cecilia Schelin Seidegård som ny ambassadör för oss på 1, 6 & 2,6 miljonerklubben.

Lite kort om Cecilia:

Hon är landshövding i Gotland län, har disputerat i biokemi , arbetat inom läkemedelsindustrin, varit VD för Huddinge Universitetssjukhus AB och sjukhusdirektör för det sammanslagna Karolinska Universitetssjukhuset.

Hon var tidigare ordförande i styrelsen för Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm och för Systembolaget. Hon invaldes 2007 som ledamot av Ingenjörsvetenskapsakademien. 

Tack för att du vill vara en del av klubben som arbetar för kvinnors hälsa med fokus på förebyggande hälsa och kunskapsspridning.

Vi ger ut en tidning, böcker, kalender och vi arrangerar ett 40-tal seminarier och politiska hearings per år. Dessutom ordnar vi resor, utflykter och motions- och kulturevenemang.1,6 & 2,6 miljonerklubben har ca 30 000 medlemmar vilket gör oss till en av landets största ickepolitiska kvinnoföreningar

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige