Gå direkt till innehåll
Woman in Red i 17 städer i Sverige
Woman in Red i 17 städer i Sverige

Blogginlägg -

Mars står för dörren och vi fokuserar på kvinnohjärtat!

Äntligen, nu blir det ljusare och mars står för dörren!

Då väntar Woman in Red, vår härliga och ack så viktiga kampanj med kvinnohjärtat i fokus.

17 städer har Woman in Red program, vilket är väldigt viktigt och roligt!

Alla tolkar detta på sitt sätt, programmen ser lite olika ut, men alla har det gemensamt att det handlar om kvinnors hjärtan och innehåller föredrag blandat med kulturinslag. Den här fantastiska mannen, Loa Falkman, är en av de som bjuder oss på underhållning under aftonen på Oscarsteatern i Stockholm. Men det händer väldigt mycket spännande även på våra kvällar runt om i landet så gå in, via skon här nere, och kika på agendan när och var vi kommer i närheten av där just du är.

Varje år delar vi ut våra stipendier till forskare, som ägnar sig åt kvinnors hjärtproblem på olika sätt..

Det blir tre stipendiater i år och vi har nöjet att få hjälp med utdelningen av vår socialminister

Annika Strandhäll, något vi är väldigt glada och stolta över.

Vi sprider kunskap, informerar och bjuder på kultur och som alltid samlar vi in pengar till nästa års stipendier.

Vår lilla röda pin, skon, för 30sek, är som Rosa bandet, men forskningen handlar om hjärtat, kvinnors hjärta!

HÄR kan ni se alla datum och orter i landet dit vi kommer med Women in Red, klicka på bilden, eller gå in på vår webbsida och anmäl Dig och dina vänner omgående! Klicka här för hemsidan: 

Save the date 30:e november!

Vi fyller ju 20 år och har satt datum nu för vårt stora kalas, det blir den 30 november i Stockholm, närmare information kommer sinom ett par veckor! Innan dess kommer vårseminarier, Salonger och Almedalen och glöm inte att det är valår och din röst är viktig.

Låt oss växa, värva en medlem i dag, kom med oss in i framtiden och för dig som redan är medlem, glöm inte att vi har riktigt fina erbjudanden. En hotellnatt är en svårslagen återhämtning, att checka ut från vardagen och checka in på Scandic, till vårt fina rabatterade pris, kan du som medlem göra. Gå in på webben och läs mer under Medlemserbjudande.

Och har du inte redan upptäckt hur härligt det är med ljudböcker kan du testa alldeles gratis i två veckor med vår partner Nextory. Mer om det, och många fler erbjudanden, under medlemsförmåner, eller så klickar du direkt HÄR

Er tillgivna Alexandra

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige