Gå direkt till innehåll
Tack för 20 fantastiska år!

Blogginlägg -

Tack för 20 fantastiska år!

Då var det ett nytt år igen! Som varje år, men det här känns extra starkt då vi går in i vårt 20:e år med 1,6 miljonerklubben. En otroligt starkt känsla och jag vill från hela mitt hjärta tacka alla som i dessa 20 år

blivit medlemmar, alla våra fantastiska volontärer, alla föreläsare, sakkunniga, kulturarbetare och våra samarbetspartners. Alla jag har mött och arbetat med, fått stöd och inspiration av!

Tänk så mycket kvinnokraft det finns i hela landet, och insiktsfulla män också.

Nu bygger vi vidare för att förbättra vår jämlikhet, i samhället, på arbetsmarknaden och kvinnans livskvalitet, baserat på ännu bättre vård, omsorg, forskning … Det är en del av de faktorer som påverkar vår hälsa men vill vi förändra världen, och det vill vi, behöver männen vara med på tåget. Ett jämställt, tryggt tåg byggt på ömsesidig respekt, varför män ända sedan starten 1998 har varit välkomna som medlemmar.

Ta hand om varandra,

Väl mött 2018!

Bloggen på hemsidan 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige