Gå direkt till innehåll
Under kvällen kommer bland andra Babben Larsson, Shirley Clamp, Mark Levengood, Maria & Robert Wells och Susan Lanefelt att underhålla.
Under kvällen kommer bland andra Babben Larsson, Shirley Clamp, Mark Levengood, Maria & Robert Wells och Susan Lanefelt att underhålla.

Woman in Red - Stockholm

Tid 9 Mars 2020 17:00 – 21:00

Plats Oscarsteatern, Kungsgatan 63, Stockholm

VÄLKOMMEN TILL EN KVÄLL MED KVINNOHJÄRTAT I FOKUS

Den 9 mars bjuder Woman in Red på information, inspiration och mycket glädje.

När: 9 mars, kl 17.00 - ca 21.00
Plats: Oscarsteatern, Kungsgatan 63, Stockholm
Pris: 420 kr för medlem / 520 kr för övriga
Övrigt: I priset ingår mat samt bemannad garderob.

Våra stipendier för forskning inom hjärt-kärlsjukdomar delas ut under högtidliga former. 

Professor Karin Schenck-Gustafsson, ger oss de senaste om kvinnohjärtat. Professor Mai-Lis Hellénius inspirerar oss till optimal livsstil. Finns det ett samband mellan diabetes/ hjärt-kärlsjukdom?

Under kvällen kommer bland andra Babben Larsson, Shirley Clamp, Mark Levengood, Maria & Robert Wells och Susan Lanefelt att underhålla.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.


PROGRAM

17.00-18.00 Mingel & mat

18.00 Invigning

  • Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben
  • Karin Schenck-Gustafsson, professor och överläkare i kardiologi och internmedicin. Ordförande Centrum för genusmedicin, Karolinska Institutet
  • Stipendieutdelning. Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa delar ut stipendier på sammanlagt 300 000 kr, till kliniska forskare som driver genusmedicinsk forskning med fokus på hjärt-kärlsjukdom
  • Underhållning med bl a:

- Babben Larsson

- Mark Levengood

- Shirley Clamp

- Maria & Robert Wells

- Susan Lanefelt

- Modevisning

Lotter finns att köpa underkvällen med fina priser, allt till förmån för Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa. Programmet uppdateras löpande.

Varmt välkommen!

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige