Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Medverkande: Anna Maria Corazza Bildt, ledamot, EU-parlamentet • Alexandra Charles, ordförande, 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Bild   •   Jun 29, 2017 12:29 CEST

Var tredje kvinna i EU uppger att de någon gång utsatts för fysiskt eller sexuellt våld. 2017 har EU-kommissionen ett särskilt stort fokus på mäns våld mot kvinnor. Nu när halva året har gått vill 1,6 & 2,6 miljonerklubben diskutera vad som gjorts och vad vi har kvar att göra. Utökad beskrivning av samhällsfrågan Varje sommar nås vi av rapporter om våldtäkter och ofredande på festivaler och liknande. Det är skrämmande. Ännu mer skrämmande är att det bara är en liten del av problemet. Våld och kränkningar mot kvinnor sker året runt (oftast i hemmet) och drabbar kvinnor i alla åldrar och i alla samhällsskikt. Mäns våld mot kvinnor är en stor tragedi för kvinnor och barn som drabbas, men det är också ett tecken på ett stort strukturellt problem. Trots att det satsats stora pengar på att få våldet att minska, så gör det inte det. Var fallerar system? Att få stopp på våldet är en förutsättning för ett jämställt samhälle och därför en angelägen fråga för 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Licens Creative Commons erkännande (?)
Storlek 2,58 MB
Format .jpg
Bildmått 3264 x 2175 pixlar

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.