Gå direkt till innehåll
Tess Merkel, från Alcatraz, Peter Carstedt från MOD, Mer Organ Donation.

Bild -

Tess Merkel, från Alcatraz, Peter Carstedt från MOD, Mer Organ Donation.

Alexandra Charles om sitt hjärta Behovet av organ är stort i Sverige. Alexandra Charles förlorade sin man när han väntade på ett nytt hjärtat och för att stödja donations- och transplantationsforskningen har hon valt att måla ett hjärta på hennes kropp. "Det är viktigt att vi talar om det här, att vi vill donera våra organ, och att vi stödjer forskningen". Gör som Alexandra. 1. Måla ett hjärta eller valfritt annat organ på din kropp. Använd enkel målarfärg, ett gammal läppstift eller liknande. 2. Ta en bild på din kroppsmålning och lägg ut i sociala medier. 3. Uppmana dina vänner att göra samma sak! Glöm inte att tagga ditt inlägg med hashtag #merorgandonation och #ettkommasex. Tack för att du stödjer vår satsning! För att läsa mer om MOD och 1,6 miljonerklubbens kampanj för forskningen, besök www.merorgandonation.se/forskning
  • Licens: Creative Commons erkännande
    Med en Creative Commons-licens, behåller du din upphovsrätt men tillåter andra människor att kopiera och distribuera ditt verk under förutsättning att de erkänner dig som upphovsman. Du tillåter andra att kopiera, distribuera, visa och framföra verket, samt att skapa bearbetningar av det.
  • Av: Photograf: Thomas Engström
  • Filformat: .jpg
  • Storlek: 4006 x 4006, 858 KB
Ladda ner

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterade nyheter

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige