Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Seminarium Stockholm: Må bäst hela livet - om hormoner, stress, magen och cancer - det här vill du veta!

Nyhet   •   Nov 16, 2015 16:10 CET

1,6 & 2,6 miljonerklubben bjuder in till vårt sedvanliga höstseminarium med fokus på hälsa. Vi delar ut Kvinnor & Hälsas årliga forskningsstipendier och 1,6 miljonerklubbens Journalistpris samt Vetenskapspris. Vi får lyssna till intressanta föreläsningar om stress, våra könshormoners inverkan på vårt välbefinnande och vikten av att vi talar om prostatacancer. Vi bjuds också på uppfriskande underhållning av bland andra Charlotta Huldt-Ramberg och Kasper Skarrie.

När: Tisdag den 17 november kl 17.30 – 21.15
Var: Maximteatern, Karlaplan 4, Stockholm

Anmälan till: Natasha Jonason, 0739-816625 eller till linda@1.6miljonerklubben.com

Den 17 november släpper vi information om vilka stipendiaterna samt mottagarna av Vetenskaps- respektive Journalistpriset är.

Ur programmet:

Alexandra Charles hälsar välkommen och presenterar mottagarna av Kvinnor & Hälsas forskningsstipendier tillsammans med Karin Schenck-Gustafsson. Anna Starbrink, Stockholms hälso- och sjukvårdslandstingsråd, delar ut stipendierna. Richard Hobert överlämnar 1,6miljonerklubbens Vetenskapspris och Journalistpris för 2015.

Våra hormoner - hur påverkar de vår hälsa och livskvalitet?

Våra könshormoner, testosteron och östrogen, har stor betydelse för vårt välbefinnande och vår allmänna hälsa. Mats Holmberg, läkare och androlog, berättar vad som händer när de hamnar i obalans.

”Prostatacancer – en kvinnofråga.”

För många män är prostatacancer tabubelagt. De vill inte tala om det, än mindre behandla den. Kvinnor spelar en viktig roll igenom att uppmuntra männen att gå på kontroller. Tidig upptäckt och behandling minskar risken för impotens och livshotande cancer.

Journalisten Annika Dopping och överläkare Tom Wiklund från cancersjukhuset Docrates pratar om vikten av kvinnans engagemang i prostatacancer.

”Att stressa sig sjuk – en kvinnofråga?”

Stress under en längre period kan leda till allvarlig sjukdomar som t.ex utmattningssyndrom. Alexander Wilczek, överläkare och verksamhetschef, Ersta Psykiatriska klinik, sätter ljus på stressens ohälsosamma inflytande på framför allt kvinnor.

”Många lider i det tysta - förstoppning är en sjukdom som andra – våga sök hjälp!”

Kronisk förstoppning är ganska vanligt , mer hos kvinnor än hos män. De som drabbas söker sällan hjälp då problemet anses vara pinsamt – dags att sätta punkt för den attityden! Vi ger dig information och verktyg att hantera tarmbesvär på bästa sätt.

Läs mer om programmet på www.1.6miljonerklubben.com

Varmt välkommen!

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.