Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

1,6 & 2,6 miljoner klubben i Almedalen

Pressmeddelande   •   Jun 23, 2009 12:30 CEST1,6 & 2,6 miljonerklubben på plats i Almedalen.  Vi har ett fullspäckat program, den 1 juli på m/s Sigyn i Visby hamn och den 3 juli på hotell Almedalen i Visby. Vi vill hälsa alla varmt välkomna och ta del av vårt program.

Under den politiska veckan i Almedalen kommer vi den 1 och 3 juli bjuda på inspirerande föreläsningar. Den 1 juli är vi stolta att presentera dr Mathilda Tham som kommer tala om mode och miljö, Fil dr Christin Mellner som kommer tala om det nya arbetslivets möjligheter och krav och dessutom ordförande för vår systerklubb i St Petersburg, Elena Kalinina. Elena Kalinina kommer till Stockholm den 30 juni och ställer gärna upp på intervjuer. För kontakt ring Harriet Gillberg på mobilnummer 0708-631760
Moderatorer under dagen är Alexandra Pascalidou och Alexandra Charles.

Den 3 juli inleder vi med vår kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och Gunnar Bjursell, professor i molekylärmedicin.  De kommer att tala om kultur och hälsa.  Gunnar Bjursell menar att västvärlden lider av en "hälsans paradox", materiellt sett får vi det bättre - ändå ökar ohälsan. Alltfler studier pekar på att ett rikt kulturliv kan fungera terapeutiskt inom vården. Även Michael Nilsson, professor och verksamhetschef för neurorehabiliteringen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, kommer delta och prata om vikten av att stimulera våra hjärnor för att bli lyckligare.
Hans Lundgren, professor IVL, Svenska miljöinstitutet, kommer tala om den hållbara staden - vision och verklighet.
Under dagen kommer även "hela Sveriges mattant" Carola Magnusson, Socialstyrelsens Generaldirektör Lars-Erik Holm och Matupprorets grundare Camilla Sparring.  De kommer att tala om den äldre människans villkor.
- Tillsammans kan vi bryta trenden mot industrimat inom storhushåll och i livsmedelsbutiker, säger Camilla Sparring
De äldres situation i vården är en fråga som kräver mer uppmärksamhet och Lars-Erik Holm har utlovat att Socialstyrelsen ska påbörja ett nytt projekt som skall innebära stora förbättringar.

För frågor eller mer information, kontakta Alexandra Charles, 0708-280911

Bifogade filer

PDF-dokument