Gå direkt till innehåll
Vår monter på Cramérgatan,  plats 318.
Vår monter på Cramérgatan, plats 318.

Pressmeddelande -

1,6 & 2,6 miljonerklubben i Almedalen med monter och seminarium 2-9 juli 2017..

Seminarier:


5/7 Tid: 14.30- 18.00 Plats: Länsstyrelsens nedre trädgård, Korsgatan 4.

14.30-15.10 

Hur kan e-hälsa gynna kvinnors livskvalitet?

15:20 - 16:00 Hur ser framtidens cancerläkemedel ut? Hur skiljer det sig från dagens läkemedel?

16:10 - 16:50 Hur kan robotik skapa en god arbetsmiljö och förebygga arbetsskada?

17:00 - 17:45 Psykisk ohälsa och anhörigskap- vem hjälper den som hjälper?

Psykisk ohälsa och anhörigskap - vem hjälper den som hjälper?


6/7 Tid: 13.00-16.00 Plats: m/s Sigrid

Hur jämlik är vården? Dags att bryta tystnaden kring ”dolda” kvinnosjukdomar!

Hur jämlik är vården? Dags att bryta tystnaden kring ”dolda” kvinnosjukdomar!

Välkommen ombord! Testa på ett kort Quigong-pass lett utav Karin Roswall och så bjuder vi på alkoholfritt rosa bubbel på akterdäck.

På Danderyds sjukhus bedrivs forskning som utvecklar kvinnosjukvården. I en pågående studie bränner man bort myom och en del av de minimala kirurgiska ingreppen utförs med hjälp av en robot. Men hur kommer det sig att det kan ta flera år innan kvinnan får rätt diagnos och behandling? Med hjälp av en ny podcast vill Danderyds sjukhus bryta tystnaden kring ”dolda” sjukdomar som drabbar hundratusentals kvinnor.

Ämnen

Taggar

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige