Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

1,6 & 2,6 miljonerklubben utökar sina kunskapsbringande insatser för folkhälsan med kostnadsfria webinar

Pressmeddelande   •   Feb 18, 2020 10:51 CET

Webinar om Alzheimer

Pressinbjudan webinar onsdag den 26 februari kl. 18.30

Vi samlar ledande experter och ambassadörer för att informera och debattera kring Alzheimers sjukdom idag. Henrik Frenkel, affärsjournalist och publicist, Wilhelmina Hoffman, Silviahemmet, Stefan Sauk, skådespelare och Liselotte Jansson, Generalsekreterare Alzheimerfonden, är medverkande i vårt första webinar under ledning av Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

1,6 miljonerklubben är en ideell kvinnohälsoorganisation som grundades 1998. Vår vision är att alla kvinnor ska ha bästa tänkbara livskvalitet och hälsa. Vi vill införa genusperspektivet fullt ut i medicinsk forskning, medicinutbildning och i vården. Vi är en ideell ickepolitisk organisation med representation och medlemmar i ett 30-tal städer i Sverige samt systerorganisationer i fem länder.

Vi arbetar med folkbildning, opinionsbildning, insamling, seminarier, salonger och politiska hearings. 1,6 tog initiativet och bildade Kvinnor & Hälsa med 90-konto som delar ut stipendier till forskare som driver forskning med ett genusmedicinskt perspekti. Nu utökar vi med webinar för att nå ut brett med vårt budskap.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda en ny mötesplats online. Detta ger oss möjlighet att sprida viktig information till alla som behöver den, säger Alexandra Charles.

1,6 & 2,6 miljonerklubben har tagit fram en receptsamling, Minnenas mat, till förmån för insamling till Alzheimerforskning. Stefan Sauk, Lena Olin, Victoria Silvstedt, Christer Fuglesang, Gladys del Pilar och totalt 18 välkända artister och fotografer har bidragit med sina personliga matminnen.

Medverkande:

Liselotte Jansson, Generalsekreterare Alzheimerfonden

Liselotte Jansson är styrelseordförande för Centrum för Molekylär Medicin (CMM) vid Karolinska Institutet (medicinsk forskning), styrelseledamot i forskningsstiftelsen AlzeCure (drug discovery inom neurodegenerativa sjukdomar) och styrelseledamot i Implema AB (IT).

Wilhelmina Hoffman, Silviahemmet

Wilhelmina Hoffman är rektor och verksamhetschef för Silviahemmet, chef för Svensk Demenscentrum, geriatriker och sitter med i 1,6 & 2,6 miljonerklubbens medicinska expertgrupp.

Stefan Sauk, skådespelare och sångare

Stefan Sauk är skådespelare. Han är ledamot i Alzheimerfondens styrelse och jobbar engagerat för att väcka debatt kring demensfrågor. Han anlitas flitigt som moderator och föreläsare i ämnet.

Henrik Frenkel, affärsjournalist och publicist

Henrik Frenkel är affärsjournalist och publicist, under många år chef för nyhetsprogrammet Aktuellt i SVT. Han är ambassadör för Alzheimerfonden och driver podden, ”Hjälp, jag har Alzheimer”

www.1.6miljonerklubben.com

Bokning till webinar med 1,6 & 2,6 miljonerklubben är nu öppen

Anmäl dig här:

https://event.webinarjam.com/register/y4p62aq

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben
E-post: alexandra@alexandracharles.seMobil: 0708-28 09 11

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.