Gå direkt till innehåll
Den 8 september firas Hälsodagen på Gärdet. Då är det full fart för hela familjen med fokus på hälsa, kunskap och framförallt glädje. Årets hälsopris delas ut och Hjärtgåing loppet går av stapeln, där alla får gå, lunka eller springa för hjärtat.
Den 8 september firas Hälsodagen på Gärdet. Då är det full fart för hela familjen med fokus på hälsa, kunskap och framförallt glädje. Årets hälsopris delas ut och Hjärtgåing loppet går av stapeln, där alla får gå, lunka eller springa för hjärtat.

Pressmeddelande -

ÅRETS HÄLSODAG PÅ GÄRDET

Söndagen den 8 september är det full fart på Gärdet i Stockholm. Då arrangeras årets Hälsodag för alla åldrar. En heldag med fokus på hälsa, kunskap, glädje och utdelning av årets Hälsopris! Ett Hjärtgåing - lopp går av stapeln för alla som vill gå, lunka eller springa. Dagen börjar med samling från kl 11.00 och scenprogrammet startar kl 12.00. Fri entré för alla!

Annika Jankell guidar oss genom dagen tillsammans med Charlotta Huldt.
Gympa med Susan Lanefelt. Dansa salsa med Maria Llerena. Annette Lefterow visar en ny träningsform, Valkyriaträning, och leder yoga och meditation för alla. Svensk Livräddning lär ut hjärt- och lungräddning. 1,6 & 2,6  miljonerklubbens medicinska experter (läkare, forskare, professorer) ger personlig rådgivning under dagen.
Skansen visar upp ormar och spindlar. The Viking Museum Vikingaliv, berättar och uppträder med vikingar och Valkyria. Stockholms brandförsvar visar sina bilar. Hjärtgåing – ett "lopp" där du kan gå, lunka eller springa för hjärtat. Årets hälsopris delas ut. Dagen innehåller dessutom många överraskningar.

  • Kl 13.00 Årets hälsopris delas ut. Hälsopriset syftar till att uppmärksamma goda insatser för folkhälsan och sprida kunskapen vidare.  Alla har möjlighet att rösta fram sin favorit före den 23 augusti. En jury bestående av bla Alexandra Charles, Annika Jankell, Pamela Andersson och Annette Lefterow väljer årets hälsohjälte bland de nominerade.  Annette Lefterow och Alexandra Charles är initiativtagare till Hälsopriset.
  • Kl 13.30 Hjärtgåing - Gå, lunka, spring för hjärtat! Årets hälsopromenad arrangeras i samarbete med ”Ut i det fria”, ett initiativ mot TBE med kampanjen #loggautidetfria. Hälsopromenaden går längs Hälsans Stig vid Djurgårdskanalen med en tipspromenad, där fina priser utlovas. Kostnad: 100 kr per deltagare över 18 år. Alla intäkter går till insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa, som delar ut stipendier till forskning på kvinnohjärtat. 

Dag: 8 september kl 11-16
Plats: Gärdet, vid Sjöhistoriska muséet, Stockholm
Fri entré.

För mer information kontakta Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com tel 0709-969599.

Ämnen

Taggar

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige