Gå direkt till innehåll
Alexandra Charles är Årets Eldsjäl

Pressmeddelande -

Alexandra Charles är Årets Eldsjäl

1,6 miljonerklubben som arbetar för bästa möjliga hälsa för alla kvinnor samlar med hjälp av årets Svenska Kalenderflickorna med fotbollstema in pengar till osteoporos, som riskerar att drabba varannan kvinna i Sverige. Under World AIDS Day-galan förra veckan tilldelades även klubbens ordförande Alexandra Charles priset Årets Eldsjäl för sitt gedigna arbete inom Hiv/Aids.

1,6 miljonerklubben är högaktuell med Svenska Kalenderflickorna 2013 som inför att Sverige är värdland för fotbolls-EM nästa år hyllar damfotbollen. Bingo Rimér har stått bakom linsen och bl.a. fotbollsspelarna Caroline Seger och Victoria Sandell Svensson, näringsministern Annie Lööf, Cirkus Cirkörs Tilde Björfors och Blossom framför. Kalendern ges ut tillsammans med Elitföreningen Damfotbollen (EFD).

Hälsoskola & kultur för bättre hälsa
Hälsoskolan och Kulturpaletten är också heta projekt för klubben. Hälsoskolan hjälper utrikesfödda nyanlända kvinnor att få ett bättre liv i sitt nya land, med fokus på hälsa. Kulturpaletten handlar om kulturaktiviteter för att förbättra hälsan för utmattade kvinnor.

För mer information, besök gärna 1,6 miljonerklubbens hemsida:

·  Svenska Kalenderflickorna

·  Hälsoskolan

·  Kulturpaletten


Kontaktinformation:
Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben
Tel: 0708–28 09 11E-mail: alexandra@alexandracharles.se

Ranna Kas Hanna, projektledarassistent 1,6 & 2,6 miljonerklubben
Tel: 0708-64 02 62
E-mail: ranna@1.6miljonerklubben.com


Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11
anna liljeberg

anna liljeberg

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0706673406

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige