Gå direkt till innehåll
Alexandra Charles är Årets Eldsjäl

Pressmeddelande -

Alexandra Charles är Årets Eldsjäl

1,6 miljonerklubben som arbetar för bästa möjliga hälsa för alla kvinnor samlar med hjälp av årets Svenska Kalenderflickorna med fotbollstema in pengar till osteoporos, som riskerar att drabba varannan kvinna i Sverige. Under World AIDS Day-galan förra veckan tilldelades även klubbens ordförande Alexandra Charles priset Årets Eldsjäl för sitt gedigna arbete inom Hiv/Aids.

1,6 miljonerklubben är högaktuell med Svenska Kalenderflickorna 2013 som inför att Sverige är värdland för fotbolls-EM nästa år hyllar damfotbollen. Bingo Rimér har stått bakom linsen och bl.a. fotbollsspelarna Caroline Seger och Victoria Sandell Svensson, näringsministern Annie Lööf, Cirkus Cirkörs Tilde Björfors och Blossom framför. Kalendern ges ut tillsammans med Elitföreningen Damfotbollen (EFD).

Hälsoskola & kultur för bättre hälsa
Hälsoskolan och Kulturpaletten är också heta projekt för klubben. Hälsoskolan hjälper utrikesfödda nyanlända kvinnor att få ett bättre liv i sitt nya land, med fokus på hälsa. Kulturpaletten handlar om kulturaktiviteter för att förbättra hälsan för utmattade kvinnor.

För mer information, besök gärna 1,6 miljonerklubbens hemsida:

·  Svenska Kalenderflickorna

·  Hälsoskolan

·  Kulturpaletten


Kontaktinformation:
Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben
Tel: 0708–28 09 11E-mail: alexandra@alexandracharles.se

Ranna Kas Hanna, projektledarassistent 1,6 & 2,6 miljonerklubben
Tel: 0708-64 02 62
E-mail: ranna@1.6miljonerklubben.com


Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11