Gå direkt till innehåll
Författaren av böckerna Hjärnstark och Skärmhjärnan, Anders Hansen, har idag fått utmärkelsen Årets Hälsopris 2019.
Författaren av böckerna Hjärnstark och Skärmhjärnan, Anders Hansen, har idag fått utmärkelsen Årets Hälsopris 2019.

Pressmeddelande -

ANDERS HANSEN FÅR ÅRETS HÄLSOPRIS

Författaren av böckerna Hjärnstark och Skärmhjärnan, Anders Hansen, har idag fått 1,6 & 2,6 miljonerklubbens utmärkelse Årets Hälsopris 2019. Priset delades ut av Nyamko Sabuni (L) under 1,6 & 2,6 miljonerklubbens Hälsodag på Gärdet i Stockholm. Hälsopriset vill lyfta aktörer och företag som arbetar för den svenska folkhälsan. De som tar individuellt eller socialt ansvar och som medverkar för en bättre folkhälsa. Hälsoprisets jury består av Annette Lefterow, wellnessexpert, Alexandra Charles, ordförande i 1,6 & 2,6 miljonerklubben, Pamela Andersson, journalist och Annika Jankell, programledare.

Juryns motivering till årets Hälsopris är: ”Anders Hansen får oss att tänka om och tänka rätt och har på ett enkelt sätt ökat kunskapen och förståelsen för hur vår hjärna påverkar och styr. Tack vare hans böcker har vi fått lära oss hur en aktiv livsstil kan få oss att leva längre och må bättre. Och dessutom hur vi kan minska vår stress genom att ta kontroll över vår skärmtid.”

- För sju år sedan började jag skriva ner det som skulle komma att bli böckerna Hälsa på recept och Hjärnstark, säger Anders Hansen. Jag tyckte att femton års medicinska studier och arbete som läkare i kombination med tusentals lästa artiklar hade givit mig en del insikter kring hur vi människor fungerar. Det jag verkligen ville förändra var hur vi missuppfattar vår viktigaste medicin: fysisk aktivitet. ”Varför blandar vi ihop fysisk aktivitet med idrott och prestation när det är något som människan som art är skapad för” tänkte jag. Att ett sådant budskap skulle få så stort gensvar hade jag aldrig kunnat drömma om och det har naturligtvis varit roligt. Men alla sålda böcker och lyssnarsiffror till trots finns det en sak som varit ännu viktigare. Det är alla som tackat för hur den här kunskapen hjälpt dem. Hur de tagit till sig forskningsresultaten och förändrat sina liv - och hur de till följd av detta mår och fungerar bättre. Att få Hälsopriset för andra gången är djupt hedrande. Jag tolkar det som ett tecken på att den här kunskapen nått ut verkligt brett – och det var ju hela syftet när jag satte igång! säger Anders Hansen.


Hälsopriset instiftades 2015 av wellnessexpert Annette Lefterow och Alexandra Charles, 1,6 & 2,6 miljonerklubben, för att uppmärksamma hälsosamma insatser för folkhälsan.

Symbolen för Hälsopriset är en rosa kristall, formad som en stjärna, som symboliserar kärlek, respekt och talang.

Läs mer om Hälsopriset och Hälsodagen på www.1.6miljonerklubben.com

För mer information kontakta Inger Söderholm,inger@1.6miljonerklubben.com, tel 0709-969599

Ämnen

Taggar

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige