Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

​Bättre hälsa för kvinnor i Indien

Pressmeddelande   •   Mar 08, 2016 08:00 CET

Projektet Women Health Movement är ett samarbete mellan 1,6 miljonerklubben och Hand in Hand Sweden. Målsättningen med projektet är att förbättra hälsosituationen för 23 000 kvinnor i 50 utvalda distrikt i den indiska delstaten Madya Pradesh. 

Indiens utbredda fattigdom har stor påverkan på invånarnas hälsa. Vardagen blir en balansgång mellan liv och död när inte den mest basala sjukvård går att få. Allra värst drabbas kvinnor och flickor. Därför lanserar Hand in Hand Sweden och 1,6 & 2,6 miljonerklubben det 3-åriga pilotprojektet "Women´s Health Movement India".

Lekande lätt men livsviktig hälsokunskap
1,6 & 2,6 miljonerklubbens styrelsemedlem Harriet Gillberg reste nyligen till Indien tillsammans med 2,6 miljonerklubbens ambassadörer Gabriella Svanberg, legitimerad psykolog, Paula Ternström, skådespelerska och Charlotte Bohman, generalsekreterare för Hand in Hand Sweden för att ta del av programmet.

I Madhya Pradesh, i centrala Indien, fick Harriet, Gabriella, Paula och Charlotte ta del av utbildningsprojektet med hälsofokus. Med hjälp av teater, tärningsspel och bildaffischer blev livsviktiga hälsoaspekter som att tvätta händer och borsta tänder levande, roligt och lätt att ta till sig.

Gabriellas reseberättelse

Paulas reseberättelse

Bilder, filmer och annat material från resan samt kontakt med resenärerna finns att tillgå via 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Hör gärna av dig så ordnar vi det:

Stina Nordqvist 

Telefon: 0733841577 
E-post: Stina@1.6miljonerklubben.com

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.