Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

”Bättre rik och frisk än fattig och sjuk”, ”Vill vi ha äldre i Sverige” och ”Kvinnor på toppen”– synnerligen angelägna debatter i Almedalen

Pressmeddelande   •   Jun 26, 2013 20:03 CEST

1,6 & 2,6 miljonerklubben om kvotering av kvinnor i styrelser och ledningsgrupper – är lagstiftning vad som krävs för att få in fler kvinnor på ledande positioner? Vi fokuserar även på äldreomsorg, ojämlikhet i vården, folksjukdomen osteoporos, maten i fokus, livsstilskursen och kultur för hälsans skull.

 Birgitta Ohlsson, Marita Ulvskog, Anna Maria Corrazza Bildt, med flera deltar. Barn-och äldreminister Maria Larsson delar ut det första stipendiet från friskvårdskampanjen ”Gå för hjärtat”, för forskning på hjärt-och kärlområdet.

Vi har utställning och monteraktiviteter varje dag på Cramérgatan vid Högskolan. Där kan man till exempel mäta tum-EKG, träffa rökavvänjare, dietister och mycket mer.

Några seminarier och debatter:

Den 2 juli fokuserar vi på tändernas betydelse för hälsan, den onödiga folksjukdomen osteoporos och berättar om livstilskursen som hjälper nyanlända kvinnor att känna sig hemma i Sverige.

Den 3 juli diskuteras kultur för hälsans skull.  Eva Bojner Horwitz, med dr, kulturhälso-forskare, berättar om resultat och framtid för projektet ”Kulturpaletten – kreativa aktiviteter på vårdcentraler”. Möt även Nisha Besara, Stina Oscarson, Walter Osika, Lil Terselius, och Thöres Theorell.

Den 5 juli om ”Hjärta och smärta ” och ” Bättre rik och frisk än fattig och sjuk – om den ojämlika vården”

Två paneldebatter – en om kvinnors underbehandling i vården med tonvikt på förmaks-flimmer, stroke och ledgångsreumatism och en om vår fortfarande mycket ojämlika vård.

Vi tar också upp sambandet mellan bra mat och god hälsa.

Den 6 juli fokuserar vi på ”Kvinnor på toppen  ­– dags för lagstiftning?”

Paneldebatt om kvinnors underrepresentation i styrelser.  EU-minister Birgitta Ohlsson inleder och samtalar gör bl.a. Marita Ulvskog och Maria Abrahamsson. Vi avslutar under rubriken ”Vill vi ha äldre i Sverige idag”, en paneldebatt om äldrevården.  

 

Läs mer i bifogade inbjudningar och på www1.6miljonerklubben.com och almedalsveckan.info.  Eller kontakta Alexandra Charles 0708-28 09 11, alexandra@1.6miljonerklubben.com eller Rita Platzer 0708-855458, rita.platzer@rppr.se


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.