Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Borsta för hjärtat

Pressmeddelande   •   Nov 27, 2015 15:53 CET

Visste du att det finns en koppling mellan munhälsa och hjärtsjukdom? Med kampanjen ”Borsta för hjärtat” vill Philips, tillsammans med 1,6 & 2,6 miljonerklubben, få fler att känna till kopplingen mellan munhälsa och allmänhälsa.

Stockholm, Sverige – Philips samarbetar med 1,6 & 2,6 miljonerklubben för att belysa sambandet mellan munhälsa och allmänhälsa genom kampanjen ”Borsta för hjärtat”, där målet är att samla in 150 000 kr till forskning inom området. För alla tandläkarbesökare hos Folktandvården som provar att borsta för sitt hjärta med en eltandborste, doneras 10 kr till forskning.

1,4 miljoner svenskar är drabbade av hjärt- och kärlsjukdom som är den vanligaste dödsorsaken i Sverige. Kopplingen mellan munhälsa och hjärtsjukdomar har påvisats genom forskning, men kännedomen om sambandet är fortfarande oroväckande låg och det är vanligt att man missköter sin munhygien. Enligt en SIFO-undersökning som Philips genomfört har över 40 % av befolkningen blödande tandkött minst en gång i månaden. Tillståndet tyder på att tandköttet är inflammerat, vilket kan påverka den process som leder till hjärt- och kärlsjukdomar, som exempelvis hjärtinfarkt.

Philips har tillsammans med 1,6 & 2,6 miljonerklubben och med stöd av Philips Foundation, Philips egen välgörenhetsstiftelse, startat projektet ”Borsta för hjärtat”. Ett projekt som syftar till att få fler människor att borsta tänderna, inte bara för tändernas skull, utan även för sitt hjärta och därigenom skapa en ökad medvetenhet om sambandet mellan munhälsa och allmänhälsa. ”Vi tycker att det är jätteviktigt att lyfta den här frågan och få fler att förstå vikten av att ta hand om sina tänder och sin munhälsa för att på så sätt även minska risken för hjärtsjukdomar, ” säger Linda Hjorth, marknadsschef för Philips Sonicare. ”Vi samarbetar sedan tidigare med 1,6 & 2,6 miljonerklubben och även i detta sammanhang känns det väldigt relevant då både Philips och 1,6 & 2,6 miljonerklubben verkar för att skapa ett friskare samhälle. ”

Man kan enkelt delta i kampanjen genom att borsta för sitt hjärta hos Folktandvården i Stockholm (start i december 2015) eller på något av 1,6 & 2,6 miljonerklubbens event. Vid besök på någon av dessa platser kan man prova att borsta med Philips Sonicare eltandborste. Philips skänker 10 kr per borstning till forskning som rör sambandet mellan munhälsa och hjärt- och kärlsjukdom. Målet är att samla in 150 000 kronor under ett år.

Alla pengar som projektet genererar kommer oavkortat gå till forskning på sambandet munhälsa och hjärthälsa. Stipendiet delas ut av 1,6- & 2,6 miljonerklubbens medicinska expertråd under hösten 2016.

Läs mer om kampanjen här: www.philips.se/borstaforhjartat

Presskontakt:

Lina Faye

Kommunikationsansvarig Philips

Tel: 0708 32 21 37

E-mail: lina.faye@philips.com

För mer information om kampanjen, vänligen kontakta:

Linda Hjorth

Marknadsansvarig Philips Sonicare

Tel: 0708 32 20 86

E-mail: linda.hjorth@philips.com

Om Philips

Royal Philips, Holland (NYSE: PHG, AEX: PHIA), är ett företag inom hälsa och välbefinnande som fokuserar på att förbättra människors liv genom innovationer inom Healthcare, Consumer Lifestyle och Lighting. Philips, med huvudkontor i Holland, hade 2014 en försäljning på 21,4 miljarder euro, cirka 106 000 anställda och försäljning och tjänster i mer än 100 länder. Företaget är ledande inom hjärt- och akutvård samt vård i hemmet, energieffektiva belysningslösningar ochnya användsningsområden för belysning, såväl som rakning och grooming för män, och tandvård. Nyheter från Philips återfinns på www.philips.se/press.

Om Philips Foundation

Philips Foundation är en välgörenhetsorganisation som har skapats för att underlätta för hållbar social förändring i missgynnade grupper genom att tillhandahålla innovation, talang och resurser. Stiftelsen arbetar med att identifiera utmaningar där Philips kunskap och erfarenhet kan användas för att skapa meningsfulla lösningar som påverkar människors liv. Philips Foundation arbetar med tre huvudsakliga programområden: katastrofhjälp, samhällsutveckling och socialt entreprenörskap. Stiftelsens arbete stödjer Royal Philips ambition att förbättra livet för 3 miljarder människor om året 2025.

Läs mer om Philips Foundation här.

Samarbetet med 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Projektet ”Borsta för Hjärtat” kom till genom Philips Sonicares samarbete med 1,6-miljonerklubben för att lyfta just hälsofrågor i Sverige. 1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för att skapa ett friskare samhälle med ökat hälsomedvetande och livsglädje för alla kvinnor i alla åldrar, och engagerar sig i allt som rör livsstilsfrågor samt vård och omsorg.

Mer information: http://www.1.6miljonerklubben.com/.

Folktandvården Stockholm

På 85 kliniker i Stockholms län erbjuder Folktandvården dig ett brett utbud av tjänster, från allmäntandvård till högspecialiserad specialisttandvård. 2 000 medarbetare välkomnar årligen 1,4 miljoner besökare. Läs mer här:folktandvardenstockholm.se.

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.