Gå direkt till innehåll
Bredsidor och frisparkar i Svenska Kalenderflickorna

Pressmeddelande -

Bredsidor och frisparkar i Svenska Kalenderflickorna

− Välkommen på lansering av 2013 års kalender den 16 oktober

Svenska Kalenderflickorna har getts ut sedan 2005. Varje år med nya ansikten, varje år med nya teman. Nästa år arrangerar Sverige damfotbolls-EM. Vad passar då inte bättre än fotboll och motion som tema för 2013 års kalender med Sveriges flickfotograf nummer ett Bingo Rimér återigen bakom linsen?

1,6 miljonerklubben står bakom Svenska Kalenderflickorna som är en fotokalender med starka kvinnor som porträtteras på sätt som vi inte är vana att se dem. Målet med kalendern är att samla in pengar till kvinnohälsa genom insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

I årets upplaga som ges ut tillsammans med Elitföreningen Damfotbollen (EFD) kommer vi bland annat få se två ministrar, ett av Sveriges mest kända underhållningspar, tre fotbollsspelare och en cirkuspionjär.

Den 16 oktober vill vi bjuda in Dig till lanseringen av Svenska Kalenderflickorna 2013!

Tid: tisdagen den 16 oktober kl 12.00-14.00
Plats: Stockholm Stadion, ingång Lidingövägen/Klocktornet
OSA: ranna@1.6miljonerklubben.com

En lätt lunch serveras.

Varmt välkommen!

 

För mer information vänligen kontakta
Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben
Tel: 0708–28 09 11
E-mail: alexandra.charles@telia.com

Ranna Kas Hanna, projektledarassistent 1,6 & 2,6 miljonerklubben
Tel: 0708-64 02 62
E-mail: ranna@1.6miljonerklubben.com

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11
anna liljeberg

anna liljeberg

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0706673406

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige