Gå direkt till innehåll
Bredsidor och frisparkar i Svenska Kalenderflickorna

Pressmeddelande -

Bredsidor och frisparkar i Svenska Kalenderflickorna

- Kalendersignering med bl.a. Linda Lampenius 5 december i Sturegallerian 

Svenska Kalenderflickorna har getts ut sedan 2005. Varje år med nya ansikten, varje år med nya teman. Nästa år arrangerar Sverige damfotbolls-EM. Vad passar då inte bättre än fotboll och motion som tema för 2013 års kalender med Sveriges flickfotograf nummer ett Bingo Rimér återigen bakom linsen?

Målet med kalendern är att samla in pengar till kvinnohälsa genom insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa. 2013 belyser vi osteoporos lite extra, som riskerar att drabba varannan kvinna i Sverige. Motion, så som fotboll, är ett bra sätt att förebygga benskörhet på.

- Jag var fotbollsmålvakt i IFK Värnamo under uppväxten och då var rörelse ett naturligt inslag i vardagen. Något som jag nu kan sakna. Friskvård får dubbel hälsoeffekt när motion är något som är roligt att göra. Jag vill med mitt ambassadörskap i 2,6 miljonersklubben sprida kunskap och uppmärksamhet kring kvinnors hälsa och ohälsa, säger Annie Lööf, näringsminister och en av kvinnorna i Svenska Kalenderflickorna.

I årets upplaga som ges ut tillsammans med Elitföreningen Damfotbollen (EFD) ser vi bl.a. Yvonne Ryding, Blossom Tainton, Linda Lampenius och Alexandra Charles.

Kalendersigneringar:

  • Sturegallerian 5 dec kl 15-17 – Linda Lampenius, Alexandra Charles, Pamela Andersson, Maria Wells
  • Sigtuna Julmarknad 9 dec kl 13-15 – Alexandra Charles
  • NK Stockholm 16 dec kl 14.30 – Linda Lampenius, Alexandra Charles, Pamela Andersson
  • Galleri So Stockholm i Kungsträdgården 17 dec kl 17-20 – Linda Lampenius, Alexandra Charles, Pamela Andersson, Maria Wells, Tilde Björfors m.fl.
  • Rosenrummet, NK Göteborg 18 dec kl 15 – Pamela Andersson, Alexandra Charles

För mer information vänligen kontakta
Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben
Tel: 0708–28 09 11
E-mail: alexandra@alexandracharles.se

Ranna Kas Hanna, projektledarassistent 1,6 & 2,6 miljonerklubben
Tel: 0708-64 02 62
E-mail: ranna@1.6miljonerklubben.com

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11
anna liljeberg

anna liljeberg

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0706673406

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige