Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Bredsidor och frisparkar i Svenska Kalenderflickorna

Pressmeddelande   •   Dec 03, 2012 10:21 CET

- Kalendersignering med bl.a. Linda Lampenius 5 december i Sturegallerian 

Svenska Kalenderflickorna har getts ut sedan 2005. Varje år med nya ansikten, varje år med nya teman. Nästa år arrangerar Sverige damfotbolls-EM. Vad passar då inte bättre än fotboll och motion som tema för 2013 års kalender med Sveriges flickfotograf nummer ett Bingo Rimér återigen bakom linsen?

Målet med kalendern är att samla in pengar till kvinnohälsa genom insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa. 2013 belyser vi osteoporos lite extra, som riskerar att drabba varannan kvinna i Sverige. Motion, så som fotboll, är ett bra sätt att förebygga benskörhet på.

- Jag var fotbollsmålvakt i IFK Värnamo under uppväxten och då var rörelse ett naturligt inslag i vardagen. Något som jag nu kan sakna. Friskvård får dubbel hälsoeffekt när motion är något som är roligt att göra. Jag vill med mitt ambassadörskap i 2,6 miljonersklubben sprida kunskap och uppmärksamhet kring kvinnors hälsa och ohälsa, säger Annie Lööf, näringsminister och en av kvinnorna i Svenska Kalenderflickorna.

I årets upplaga som ges ut tillsammans med Elitföreningen Damfotbollen (EFD) ser vi bl.a. Yvonne Ryding, Blossom Tainton, Linda Lampenius och Alexandra Charles.

Kalendersigneringar:

  • Sturegallerian 5 dec kl 15-17 – Linda Lampenius, Alexandra Charles, Pamela Andersson, Maria Wells
  • Sigtuna Julmarknad 9 dec kl 13-15 – Alexandra Charles
  • NK Stockholm 16 dec kl 14.30 – Linda Lampenius, Alexandra Charles, Pamela Andersson
  • Galleri So Stockholm i Kungsträdgården 17 dec kl 17-20 – Linda Lampenius, Alexandra Charles, Pamela Andersson, Maria Wells, Tilde Björfors m.fl.
  • Rosenrummet, NK Göteborg 18 dec kl 15 – Pamela Andersson, Alexandra Charles

För mer information vänligen kontakta
Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben
Tel: 0708–28 09 11
E-mail: alexandra@alexandracharles.se

Ranna Kas Hanna, projektledarassistent 1,6 & 2,6 miljonerklubben
Tel: 0708-64 02 62
E-mail: ranna@1.6miljonerklubben.com

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.