Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Christina Schollin och Alexandra Charles talar om hjärta och smärta

Pressmeddelande   •   Okt 12, 2018 14:54 CEST

Salong med Christina Schollin och Alexandra Charles den 16 oktober i Malmö.

Den 16 oktober kommer Christina Schollin och Alexandra Charles till Malmö. Christina Schollin kommer att dela med sig av sitt rika liv som nybliven 80-åring. Vi får höra hur det var att som ung skådespelerska arbeta med Ingmar Bergman. Att få familj mitt i karriären och som entreprenör starta en ny karriär. Hon berättar om sitt liv och sin karriär som fortfarande är i full gång med bland annat TV serien "Wahlgrens värld". I somras fick Christina Schollin hjälp med ett hjärtproblem, som hon berättar mer om.

Dag: 16 oktober kl 18-21
Plats: Scandic Triangeln, Malmö

Den nyblivna 80-åriga skådespelerskan Christina Schollin, hade ett mindre hjärtproblem, som upptäcktes när hon bestämde sig för att delta i en klinisk studie på kvinnohjärtan, som leds av forskare på Karolinska Institutet. Hon fick testa en Coala hjärtmonitor, som möjliggör självscreening och analys av ditt hjärta. Ny forskning visar att kvinnor med förmaksflimmer nästan har fördubblad risk att drabbas av stroke jämfört med män. 

Den 16 oktober informerar Alexandra Charles om en ny bok, Kvinnor & Hälsa, så mycket bättre. En liten uppslagsbok om hälsa skriven av ett tjugotal medicinska experter. I boken medverkar  21 forskare, överläkare, professorer och specialister, som delar med sig av sina djupa och väl dokumenterade kunskaper om kvinnors hälsa. Boken är 1,6 miljonerklubbens jubileumsbok med anledning av klubbens 20 årsjubileum. Medverkande i boken är: Eva Bojner-Horwitz, Kerstin Brismar, Gunilla Brodda Jansen, Greta Edelstam, Solvig Ekblad, Mia von Euler, Aino Fianu-Jonasson, Lena Flyckt, Kristina Gemzell-Danielsson, Susanne Georgsson, Mai-Lis Hellenius, Wilhelmina Hoffman, Nina Johnston, Lisa Juntti-Berggren, Helena Kopp- Kallner, Svetlana Lagercrantz, Britt-Marie Landgren, Agneta Nordberg, Karin Schenck-Gustafsson, Marjut Sohlman- Carlström, Ylwa Westerberg, och 1,6 & 2,6 miljonerklubbens grundare, Alexandra Charles von Hofsten. Redaktör är Ingemo Bonnier.

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.