Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Dags att bryta tabun och stigma kring psykisk sjukdom

Pressmeddelande   •   Nov 12, 2019 14:45 CET

Författaren och vetenskapsjournalisten Maria Borelius leder seminarium om psykisk ohälsa den 25/11.

Möt författaren och vetenskapsjournalisten Maria Borelius och flera andra med kunskap och egna erfarenheter av psykisk ohälsa vid ett aktuellt seminarium den 25/11. #AllaKännerNågon.

Alltför många drabbas av psykisk ohälsa. Okunskap och stigma försvårar ofta situationen. Anhöriga och arbetskamrater påverkas också. Kunskapen måste bli bättre för att minska skam och tabu kring psykisk sjukdom.

Den 25 november, kl. 17.30-20.30, på Historiska Museet arrangeras därför ett angeläget seminarium där medicinska experter och personer med egna erfarenheter av psykossjukdom deltar för att öka kunskapen om psykisk ohälsa, minska stigma och väcka hopp.

-Alla känner någon med psykisk sjukdom. Vi vill öka kunskapen och därmed minska stigma kring psykisk ohälsa. Vi ser fram emot en angelägen kväll, säger Alexandra Charles von Hofsten, ordförande i 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

-Många drabbas av psykisk ohälsa, säger Lena Flyckt, psykiater och vice ordförande i Psykiatrifonden. Det finns olika behandlingar och metoder för att både förebygga och behandla, som vi vill lyfta fram.Mer forskning behövs på området för ökad kunskap och för att bättre hjälpa dem som drabbas.

Seminariet leds av moderator Maria Borelius, vetenskapsjournalist och författare till boken ”Bryt det sista tabut”, om psykiatriska diagnoser.

Medverkar gör även Alexandra Charles von Hofsten, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben, Lena Flyckt, vice ordf. Psykiatrifonden, Maria Skott, SLL, sakkunnig kognitiv behandlingsmetod NECT, ambassadörer från (H)järnkoll med egna erfarenheter av psykossjukdom och andra sakkunniga.

Arrangörer: Seminariet arrangeras av 1,6 & 2,6 miljonerklubben, Psykiatrifonden, (H)järnkoll/ NSPH och Icakuriren.

Biljetter och program: www.1.6miljonerklubben.se

Plats: Historiska Museet, Narvavägen i Stockholm

Mediekontakt: Journalister som vill delta eller boka intervjuer, kontakta Petra Eurenius, petra@1.6miljonerklubben.comtel. 070-9186562.

1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com.

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Bifogade filer

PDF-dokument