Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

DALARNA SLÅR ETT SLAG FÖR KVINNOHJÄRTAT

Pressmeddelande   •   Apr 04, 2019 11:16 CEST

Falun slår ett slag för kvinnohjärtat genom Woman in Red

Den 16 april kommer Woman in Red att slå ett slag för kvinnohjärtat i Falun. Överläkare KRISTINA HAMBRAEUS, verksamhetschef kardiologen vid Falu lasarett, kommer att informera om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar. Kristina Hambraeus klinik har fått pris för bästa hjärinfarktsvården i Sverige. Hon informerar om hur man arbetar med en sjuksköterskebaserad uppföljning för patienter som fått hjärtinfarkt. Dessutom kommer Kicki Engvall, Swedbank Robur, att berätta om börsens miljöpåverkan.  

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar, som är en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänhet inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Dag: 16 april kl 17-19
Plats: Swedbank, Åsgatan 17, Falun

För mer information kontakta: Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com, tel 0709-969599.

Se hela programmet på http://www.1.6miljonerklubben.com/aktiviteter/visa/?id=2537

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com