Gå direkt till innehåll
En dag för hela familjen!
En dag för hela familjen!

Pressmeddelande -

DEN STORA HÄLSODAGEN STOCKHOLM

Hälsodagen är 1.6 miljonerklubbens årliga kampanj där vi uppmuntrar till bättre livsstil med fokus på vår hälsa, välbefinnande och vikten av att komma ut i naturen och röra på sig.

Heldag med fokus familjen

Vi håller till på Djurgården den 10 september och eventet är öppet både för våra medlemmar och för allmänheten. Det är en dag för hela familjen med möjlighet att prova på de senaste träningstrenderna, prova magi-och akrobatikskola tillsammans med Cirkus Scott, träffa medicinska experter, lära sig Hjärt-och lungräddning, njuta av underhållning på scenen, träffa utställare och mycket, mycket mer. Förra året slog vi rekord i Familjeyoga med över 800 deltagare!

Dagen är kostnadsfri för alla besökare och bygger på att man ska komma dit och få personlig rådgivning och inspiration kring hälsa och motion där vi vill aktivera hela familjen – ung som gammal.

Stockholms Stad är även i år vår partner och via länken nedan kan ni titta på hur vi presenterar kampanjen på vår webb samt bifogat finner ni vår flyer och vår Pressrelease.

Vi är oerhört tacksamma om ni ville hjälpa till att sprida denna viktiga dag i era kanaler,

http://www.1.6miljonerklubben.com/aktiviteter/halsodagen/

Hör gärna av er om ni har frågor eller vill göra en intervju/få mera information om projektet, Kanske en intervju med Alexandra Charles eller med Susan Lanefelt som båda två är med under dagen! Om hur de håller sig i form, lycka och harmoni i livet och om hur Hälsodagen kom till för många år sedan!

Andra städer: 

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11
anna liljeberg

anna liljeberg

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0706673406

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige