Gå direkt till innehåll
En hormonstinn afton – vårseminarium 27:e april i Stockholm

Pressmeddelande -

En hormonstinn afton – vårseminarium 27:e april i Stockholm

Hur är det egentligen med östrogenbehandlingar, är det farligt att äta p-piller och vad finns det för hjälp att få när hormonerna dansar hambo i vår kropp?

Över 800 000 kvinnor i landet lider av inkontinens och kvinnliga hormonförändringar är inget vi kommer ifrån. Kom och lyssna på två av landets främsta specialister, Britt-Marie Landgren, professor gynekologi och obstetrik samt Aino Fianu Jonasson, docent gynekologi om deras kunskap och fakta kring hur kroppen påverkas i övergångsåldern och vad det finns för hjälp att få.

Fiskolja – hjälper det och vad bör man tänka på när det kommer till TBE och vaccination? Per Hartman, kvalitetschef Orkla Care, är rätt man för utredandet kring fiskoljans vara eller icke vara och Malin Stamm och Cajsa Hasselbring från Pfizer ger oss svaren vi vill ha kring vaccination. Det finns även en vaccinatör på plats om man vill påbörja, eller fylla på, sitt försvar mot TBE.

Att ögonens är hjärtats spegel vet vi men hur gör vi för att få så pigga ögon som möjligt? Medilens VD Kent Maack vet mer om detta och kvällen avslutas med vacker vårsång av Arja Saijonmaa.

Gå in och läs mera om kvällen samt anmäl er på 1.6miljonerklubben.com

http://www.1.6miljonerklubben.com/aktiviteter/visa/?id=2238

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige