Gå direkt till innehåll
En livsviktig kvinnofråga: Hur mår ditt hjärta?

Pressmeddelande -

En livsviktig kvinnofråga: Hur mår ditt hjärta?

Kvinnor har ofta en livsstil som gör det lättare att drabbas av en hjärtsjukdom än män. Emotionella problem, spänningar och ångest hos kvinnor kan öka risken att drabbas av hjärtproblem. Problem som ofta förväxlas med andra åkommor. Kvinnors symptom är ofta annorlunda och diffusare än för män. De klassiska symtomen, särskilt för män, är en stark smärta mitt i bröstet. Kvinnor kan däremot känna smärta i ryggen, käkarna, underlivet eller magen. Hjärtklappning, kallsvett och blekhet är andra symptom. Möt kardiologen och överläkaren Pär Andersson, som berättar mer om kvinnors symtom när det gäller hjärtproblem. Vi får även mer information om hur de kan behandlas på bästa möjliga sätt.


PROGRAM:

Dag: Torsdag 2 november kl 17.30-21.15

Plats: Scandic Arvika, Torggatan 9, Arvika

18.00Skogssvampsoppa serveras.

18.30Solveig Ternström, skådespelare, regissör, producent – informerar om kvällen.

18.40En livsviktig fråga – hur mår ditt hjärta? Kardiolog och överläkare Pär Andersson, Arvika sjukhus.

19.45Urininkontinens hos kvinnor - ett vanligt problem som ofta förbises.

Docent, gynekolog, Aino Fianu-Jonasson från Karolinska universitetssjukhuset.

20.25Magikern Hanna Günther trollar för hälsa och kärlek

20.45Modevisning. Butiken Kappan i Arvika visar upp den senaste trenden.

Kvinnors säkerhet - Lokal polis informerar om säkerheten i Arvika.

Ämnen


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige