Gå direkt till innehåll
Söndagen den 18 augusti är det final i 1,6 & 2,6 miljonerklubbens Hjärtgolf på Ekerums Golfklubb. Vinnarna i finalen får en resa till Mallorca, Santa Ponsa där de spelar i Prinsessan Birgittas tävling. 22 par från hela landet spelar om första priset.
Söndagen den 18 augusti är det final i 1,6 & 2,6 miljonerklubbens Hjärtgolf på Ekerums Golfklubb. Vinnarna i finalen får en resa till Mallorca, Santa Ponsa där de spelar i Prinsessan Birgittas tävling. 22 par från hela landet spelar om första priset.

Pressmeddelande -

FINAL I ÅRETS HJÄRTGOLF PÅ EKERUM

Söndagen den 18 augusti är det final i 1,6 miljonerklubbens Hjärtgolf på Ekerums Golfklubb, Öland. Hjärtgolfen är en partävling för kvinnor som har pågått under hela sommaren på 12 golfbanor i landet. Paren som placerar sig 1:a och 2:a går nu till finalspel på Ekerum GK. Första priset i finalen är en resa till Mallorca, Santa Ponsa, den 4-8 september,  där de spelar i Prinsessan Birgittas tävling. I priset ingår flyg, boende, kvällsarrangemang, inspel samt startavgift till tävlingen som går över 3 dagar.

Det blir 44 kvinnor som kommer att i par (22 st) spela om resan till Mallorca. Finalisterna kommer från Bryngfjordens GK, Läckö GK, Mälarö GK, PGA National, Vetlanda GK, Köping GK, Boden GK, Lundsbrunn GK, Öijared GK, Mälaröbadens GK och Kårsta GK, se bilaga.

För mer information kontakta Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com eller 0709-969599 eller Annika Norén, annika.noren@malarogk.se, tel. 070-8734232.

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11
anna liljeberg

anna liljeberg

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0706673406

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige