Gå direkt till innehåll
Den 16 mars kommer Woman in Red till Gävle för att informera om den senaste forskningen på kvinnohjärtat och jämställd hjärtsjukvård.
Den 16 mars kommer Woman in Red till Gävle för att informera om den senaste forskningen på kvinnohjärtat och jämställd hjärtsjukvård.

Pressmeddelande -

GÄVLEBOR SLÅR ETT SLAG FÖR KVINNOHJÄRTAT

Måndag den 16 mars slår hundratals Gävlebor ett slag för en jämställd hjärtsjukvård och ny forskning på kvinnohjärtat genom kampanjen Woman in Red. En landsomfattande kampanj som uppmärksammas i 17 städer. Woman in Red syftar till att fler kvinnor ska överleva hjärt- och kärlsjukdomar. 
Den 16 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben och stiftelsen Kvinnor & Hälsa på de senaste nyheterna inom forskning på kvinnohjärtat. Tre läkare från Gävle Sjukhus informerar om hjärt- och kärlsjukdomar och hur de kan förebyggas.  Överläkare kardiologi Lars Svennberg, informerar om preventiv kardiologi om infarkt och död går att förebygga. ST-läkare Ida Kåks,  berättar om orsaker till kvinnors akuta bröstsmärta, ST-läkare Gustav Mattsson, internmedicin, informerar om symtom vid förmaksflimmer som kan ge en ökad risk för stroke och hjärtsvikt. Informationen varvas med musik av musikalartisten Amanda Roynesdotter Björn m fl. 

Läs mer på www.1.6miljonerklubben.com

För mer information, bilder, intervju, vänligen kontakta Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com, 0709-969599.

Ämnen

Taggar

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11