Gå direkt till innehåll
Den 15 mars kommer Woman in Red till Göteborg för att slå ett slag för jämställd hjärtsjukvård.
Den 15 mars kommer Woman in Red till Göteborg för att slå ett slag för jämställd hjärtsjukvård.

Pressmeddelande -

GÖTEBORGARE SLÅR ETT SLAG FÖR KVINNOHJÄRTAT

Söndagen den 15 mars slår hundratals Göteborgare ett slag för en jämställd hjärtsjukvård och ny forskning på kvinnohjärtat genom kampanjen Woman in Red. En landsomfattande kampanj som bjuder på information och inspiration där insamling till forskning på kvinnohjärtat står i fokus. 

Den 15 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med stiftelsen Kvinnor & Hälsa, på de senaste nyheterna inom forskningen om kvinnohjärtat. Professor Karin Schenck-Gustafsson, kardiolog vid KI, ger oss senaste nytt inom forskningen.   Ellen Ostenfeld, hjärtspecialist, informerar om sin forskning på nya sätt att diagnostisera och förebygga hjärtsjukdom. Docent Katarina Steding-Ehrenborg forskar på träning som medicin till hjärtpatienter. Hon tar även upp olika motstridiga råd exempelvis om stillasittande är lika farligt som att röka. Den medicinska informationen varvas med underhållning av musikalartisten Karin Funk, Fillip Williams, Isak Widmark m fl.

Den 9 mars delar 1,6 miljonerklubben ut insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsas forskarstipendium till fyra stipendiater, som forskar inom kvinnors hälsa. 

Se hela programmet i Göteborg på http://www.1.6miljonerklubben.com/aktiviteter/visa/?id=2635

För mer information, bilder, intervjuer, vänligen kontakta Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com, 0709-969599.

Ämnen

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterat material