Gå direkt till innehåll
Den 24 mars slår hundratals Göteborgare ett slag för kvinnohjärtat genom Woman in Red.
Den 24 mars slår hundratals Göteborgare ett slag för kvinnohjärtat genom Woman in Red.

Pressmeddelande -

GÖTEBORGSGALA FÖR KVINNOHJÄRTAT

Den 24 mars slår hundratals Göteborgare ett slag för en jämställd hjärtsjukvård och forskning på kvinnohjärtat genom kampanjen Woman in Red. Det blir en kväll för  kvinnohjärtat med information, inspiration och glädje. Den ideella kvinnoorganisationen 1,6 & 2,6 miljonerklubben kräver mer forskning på hjärt-kärlsjukdomar hos kvinnor. Kvinnor med symtom på hjärtinfarkt får fortfarande vänta längre på behandling än män.

Söndagen den 24 mars bjuder Woman in Red in till en kväll med information, inspiration och glädje i Göteborg. Professor och hjärtspecialist Cecilia Linde informerar om de senaste forskningsrönen för hjärtrubbningar och hjärtsvikt.  Alexandra Charles, ordförande i 1,6 & 2,6 miljonerklubben informerar om betydelsen av vår hälsa. Information från experter varvas med underhållning av violinisten Linda Lampenius, tillsammans med pianisten Ulf Esborn.  Magnus Bäcklund & Nyfiken Gul underhåller. ”Kändis-tränaren” Nick Söderblom berättar om betydelsen av att tro på sig själv. Stand-up komikern Anna Lena Brundin talar om kvinnligt, manligt och mänskligt. Det blir en underhållande kväll med fokus på kvinnohjärtat.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänhet inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar och samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Enligt aktuella rapporter från det svenska hjärtregistret Swedeheart, får framförallt äldre kvinnor inte rekommenderad behandling och överlever därför kortare tid efter en hjärtinfarkt jämfört med män. Exempel på hjärt-kärlsjukdomar är hjärtinfarkt, hjärtsvikt, blodproppar, högt blodtryck, stroke, plötsligt hjärtstopp.

Bakom kampanjen Woman in Red står insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa och kvinnoorganisationen 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Dag: 24 mars 2019 kl 16.00 - 21.30
Plats: Clarion Post Hotel i Göteborg.


För mer information, bilder och/eller önskemål om intervjuer, kontakta: Inger Söderholm,
0709-969599 inger@1.6miljonerklubben.com

.Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Ämnen

Taggar

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11