Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

GOTLÄNNINGAR SLÅR ETT SLAG FÖR KVINNOHJÄRTAT

Pressmeddelande   •   Feb 20, 2020 14:17 CET

Den 12 mars slår hundratals gotlänningar ett slag för en jämställd hjärtsjukvård på kvinnohjärtat genom Woman in Red.

Torsdagen den 12 mars slår hundratals gotlänningar ett slag för jämställd hjärtsjukvård och ny forskning på kvinnohjärtat, genom kampanjen Woman in Red. Kampanjen uppmärksammas i 17 städer runtom i landet med målsättning att få fler kvinnor att överleva hjärt- och kärlsjukdomar genom ökad forskning.

Den 12 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med stiftelsen Kvinnor & Hälsa på de senaste nyheterna inom forskning på kvinnohjärtat med bl a professor Karin Schenck-Gustafsson. Det blir en kväll på Clarion Wisby Hotel med information och inspiration där insamling till forskning på kvinnohjärtat står i fokus. Överläkare Hans Ericsson vid Visby Lasarett informerar om förebyggande behandling mot förmaksflimmer. Mats-Ola Rödén, Hälsa och sjukvårdsnämnden Gotland informerar om hur Gotlands hälsa- och sjukvård planeras i framtiden. Anne Dungner, MindShift,  informerar om första hjälpen till psykisk hälsa på Gotland. 

Mer information om programmet finns på www.1.6miljonerklubben.com

För mer information, bilder, intervjuer, vänligen kontakta Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com eller 0709-969599.

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com