Gå direkt till innehåll
Hälsodagen

Pressmeddelande -

Hälsodagen

Hälsodagen

Kom i igång efter sommaren!

Runt om i landet ordnar vi hälsodagar för att inspirera alla till en god hälsa.

Från slutet av augusti t.o.m. oktober ordnar vi på ett tiotal orter olika evenemang med ”prova-på” aktiviteter, underhållning och med utställare inom hälsa och föreläsningar.

Bland städerna som deltar är:

Linköping 30 aug

Visby 6 sep

Uppsala 10 sep

Stockholm 13 sep

Helsingborg 13 sep

Göteborg 19 sep

Malmö 20 sep

Umeå 28 sep

Örebro 13 okt

Besökarna kan prova på t.ex. yoga och dans, prata med olika företag och få veta mer om både hälsosam mat, motion och produkter för kropp och hälsa. I Stockholm t.ex. får alla dansa med Tobias Karlsson (från Let´s Dance), prova på familjeyoga med hälsoprofilen Annette Lefterow, eller träna med ”gympadrottningen” Susanne Lanefelt.

Gemensamt för de olika arrangemangen är att det finns möjlighet att promenera tillsammans och att deltagarna kan betala en anmälningsavgift där överskottet går till stiftelsen Kvinnor&Hälsa.

Läs mer om programmen för respektive ort: http://www.1.6miljonerklubben.com/aktiviteter/halsodagen/


Kontakt:

Linda Lindberg kommunikatör, linda@1.6miljonerklubben.com 08-122 112 25

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige