Gå direkt till innehåll
Hälsodagen i Malmö

Pressmeddelande -

Hälsodagen i Malmö

Årets Hälsodag för alla!

Den 20 sep är det full fart på Bulltofta motionscenter då vi har vår årliga Hälsodag!

En rikstäckande kampanj för att inspirera till en god hälsa genom motion, nyttig mat och kunskap.

Konferenciär är Christina Nilsson, ambassadör för 2,6 miljonerklubben och mini föreläsningar med Johanna Lind Clausen, f.d Fröken Sverige som ger tips om hur vi kan behålla vår skönhet, Thom Dahlberg, kiropraktor som berättar om hur träning och hälsa förebygger benskörhet och Charlotte Almö, från Pilates for life förklarar hur rätt hållning får dig att må bättre.

Det blir också prova-på aktiviteter som Chakra Balance Dance, utegym och discgolf. En minimässa finns med utställare inom hälsa, kropp och friskvård.

Datum: Söndagen den 20 sep

Tid: 11.00-15:00

Plats: Bulltofta motionscenter, Cederströmsgatan 6, Malmö

Kontakt:

Linda Lindberg kommunikatör, linda@1.6miljonerklubben.com 08-122 112 25

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige