Gå direkt till innehåll
Hälsopriset 2016: Vinnarna är korade!

Pressmeddelande -

Hälsopriset 2016: Vinnarna är korade!

Sedan i augusti har allmänheten kunnat nominera och rösta på de personer som gjort en insats för folkhälsan under året som gått. Ikväll delades det nyinstiftade priset ut på Dansmuseet i Stockholm. De sex kategorierna i vilka första, andra och tredje pristagare utsågs är: årets SPA, årets innovation, årets sociala medier-profil, årets matprofil, årets författare och årets inspiratör. Dessutom delades juryns hederspris ut till en person som under lång tid gjort gott för hälsa.

Pristagarna i respektive kategori:

Årets inspiratör
1:a pris – Sofia Sjöström, PT-Fia
Motivering:
Årets inspiratör förmedlar hälsokunskap till alla, vilket är avgörande för vår folkhälsa. Denna personlighet förmedlar det vi alla behöver ta till oss för att stärka vår egen hälsa och därmed nationens välbefinnande.

2:a pris – Annika Sjöö

3:e pris – Tobias Karlsson

Årets matprofil
1:a pris – Paolo Roberto
Motivering:
En personlighet som lyfter folkhälsan genom att inspirera och motivera oss att njuta av mat och motion med alla sinnen och stor passion. Många drömmer men denna person uppmanar oss att leva våra drömmar.

2:a pris – Renee Voltaire

3:e pris – Fredrik Paulun

Årets sociala medier-profil
1:a pris – Rachel Braathen, Yogagirl
Motivering:
En inspiratör som med sin personlighet påverkar en hel värld att vila i visionen av hur vi kan må, leva och verka när vi är i total balans och livsharmoni. En profil som ger världen en modern ingång till en mångtusenårig gammal tradition. 

2:a pris – Johanna Toftby

3:e pris – Karin Rahm

Årets författare
1:a pris – Clara Henry – Ja jag har mens, hurså?
Motivering:
Denna författare har skrivit en bok som med sin humor lättar upp ämnen inom folkhälsoområdet som tidigare har varit i det fördolda. En stark personlighet med en tydlig vision som leder till klarhet och inspiration.

2:a pris – Mats Billman och Susanne Billman – Lär dig leva

3:e pris – Anna Benson – Rosa Kokboken

Årets innovation
1:a pris – Ge bort till sport, Ida Björnstad
Motivering:
Med sitt brinnande intresse verkar denna personlighet för allas rätt till idrott i samhället genom att skapa möjligheter för barn och ungdomar att utvecklas inom sin idrottsgren, oavsett ekonomiska förutsättningar.

2:a pris – Sport Competence, Sveriges nya Idrottsportal

3:e pris – Wellness Massage Air, Yasuragi

Årets SPA
1:a pris – Ystad Saltsjöbad
Motivering:
Detta spa ger vår folkhälsa nya dimensioner i en oslagbar atmosfär och med stor omtanke om hälsa, miljö, kunskap och rekreation. Här vilar sig gästerna till total återhämtning och ny livsenergi.

2:a pris – Asia Spa, Varberg

3:e pris – Kosta Boda Arthotell
3:e pris - Sankt Jörgen Park

Hälsopriset är instiftat av 2,6 miljonerklubben. Initiativtagare är Alexandra Charles och Annette Lefterow, som även har utvecklat konceptet. Priset delas nu ut för första gången och tanken är att lyfta fram de personer eller initiativ i Sverige som under året bidragit till att inspirera till hälsa och välmående, vare sig det handlar om mat, träning, wellness eller en innovation som kan bidra till folkhälsan på ett positivt sätt.

För mer information vänligen kontakta:

Alexandra Charles, initivativtagare och ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben
0708 – 28 09 11
alexandra@alexandracharles.se

Annette Lefterow, initiativtagare och konceptutvecklare Hälsopriset
0708 – 92 77 00
annette@lefterow.com

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11
anna liljeberg

anna liljeberg

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0706673406

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige