Gå direkt till innehåll
Hälsovåg till Island

Pressmeddelande -

Hälsovåg till Island

Den norska ambassadören Cecilie Landsverk bjöd in klubben till Nordens Hus i Reykjavik där ett 30-tal personer deltog. Sveriges ambassadör Håkan Juholt fanns på plats tillsammans med Cecile Landsverk, Norges ambassadör. Dessutom deltog forskare, många deltagare med medicinsk bakgrund, media, och publik. De deltagande var mycket entusiastiska över att äntligen få en hälsoorganisation på Island. En organisation som kan ta tag i kvinnors frågor om hälsa och livsstil. Kardiologen Inga Thrainsdóttir presenterade de hälsoutmaningar som finns på Island idag. Hon visade statistik och diagram om hur isländska kvinnors hälsa har utvecklats. Islands vanligaste hälsoproblem är stress, övervikt och benskörhet. Efter informationen från Inga Thrainsdóttir fick många insikt i sin egen situation och förstod hur vi alla kan förändra både våra egna och andras liv till att bli hälsosammare. 

.
Föreningen på Island fick namnet 1.6 Fyrir Heilbrigdi Kvenna eller
1.6 woman’s health Iceland.
Nästa stora seminarium i Reykjavik blir i mars 2018 på den svenska ambassaden

Ämnen


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige