Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Hälsovåg till Island

Pressmeddelande   •   Nov 21, 2017 15:50 CET

Den norska ambassadören Cecilie Landsverk bjöd in klubben till Nordens Hus i Reykjavik där ett 30-tal personer deltog. Sveriges ambassadör Håkan Juholt fanns på plats tillsammans med Cecile Landsverk, Norges ambassadör. Dessutom deltog forskare, många deltagare med medicinsk bakgrund, media, och publik. De deltagande var mycket entusiastiska över att äntligen få en hälsoorganisation på Island. En organisation som kan ta tag i kvinnors frågor om hälsa och livsstil. Kardiologen Inga Thrainsdóttir presenterade de hälsoutmaningar som finns på Island idag. Hon visade statistik och diagram om hur isländska kvinnors hälsa har utvecklats. Islands vanligaste hälsoproblem är stress, övervikt och benskörhet. Efter informationen från Inga Thrainsdóttir fick många insikt i sin egen situation och förstod hur vi alla kan förändra både våra egna och andras liv till att bli hälsosammare. 

.
Föreningen på Island fick namnet 1.6 Fyrir Heilbrigdi Kvenna eller
1.6 woman’s health Iceland.
Nästa stora seminarium i Reykjavik blir i mars 2018 på den svenska ambassaden

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.