Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

HALMSTAD SLÅR ETT SLAG FÖR KVINNOHJÄRTAT

Pressmeddelande   •   Feb 26, 2020 13:34 CET

Den 19 mars kommer Woman in Red till Halmstad för en jämställd hjärtsjukvård.

Torsdagen den 19 mars slår hundratals Halmstadsbor ett slag för en jämställd hjärtsjukvård och ny forskning på kvinnohjärtat genom Woman in Red. Kampanjen är landsomfattande och uppmärksammas i 18 städer med syfte att fler kvinnor ska överleva hjärt- och kärlsjukdomar. 

Den 19 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben på de senaste nyheterna inom forskning på kvinnohjärtat. Medicinsk information varvas med underhållning av artisten  Nanne Grönvall. Föreläsare är docent Barbro Kjellström, Lunds Universitet, och Lars Häggström, specialistläkare i psykiatri.  

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com