Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

HELSINGBORGARE SLÅR ETT SLAG FÖR KVINNOHJÄRTAT

Pressmeddelande   •   Feb 19, 2020 14:26 CET

Den 8 mars kommer Woman in Red till Helsingborg för att informera om forskning på kvinnohjärtat.

Söndagen den 8 mars på Internationella Kvinnodagen slår hundratals Helsingborgare ett slag för jämställd hjärtsjukvård och ny forskning på kvinnohjärtat genom Woman in Red. Kampanjen är landsomfattande och uppmärksammas i 17 städer och syftet är att fler kvinnor ska överleva hjärt- och kärlsjukdomar.

Den 8 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med stiftelsen Kvinnor & Hälsa på de senaste nyheterna inom forskning på kvinnohjärtat. Det blir en välgörenhetseftermiddag på Elite Marina Plaza i Helsingborg där medicinsk information varvas med underhållning med bl a vetenskapsjournalisten Maria Borelius informerar om en anti-inflammatorisk livsstil, Tareq Taylor, TV-kock, informerar om mat till äldre och kardiolog Anna Egerstedt, Helsingborgs hjärtmottagning informerar om kvinnohjärtat. 

För mer information, bilder eller intervjuer, vänligen kontakta Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com eller 0709-969599.

Läs mer om programmet på www.1.6miljonerklubben.com

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.