Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Hjälp oss rädda kvinnohjärtan Woman in Red till Östersund

Pressmeddelande   •   Feb 15, 2018 11:31 CET

Woman in Red till Östersund

Den 8 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben in till Woman in Red på Arctura Restaurang & Skybar.

En program som sätter kvinnohjärtat i fokus och samlar in pengar till forskning. Programmet innehåller föreläsningar om hjärthälsa och ny forsknin på kvinnohjärtat. Bo Friberg, överläkare, talar om den kvinnliga hjärtsjukdomen. Tommy Berglund, specialist internmedicin talar om vägen till det sviktande hjärtat.

Runt internationella kvinnodagen i mars anordnar 1,6 & 2,6 miljonerklubben den årliga kampanjen Woman in Red runtom i landet, för att uppmärksamma kvinnohjärtat och samla in pengar till klinisk forskning. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben och insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa. Ökade forskningsanslag leder till att fler liv kan räddas och att mer kunskap om hjärthälsa kan spridas både till allmänheten och till yrkesverksamma.

Färsk statistik visar att svenska kvinnor med hjärtinfarkt inte får rekommenderad behandling och därför har högre dödlighet än män med hjärtinfarkt. Hjärt- och kärlsjukdomar är en sjukdom som drabbar både yngre och äldre kvinnor och en vanligare dödsorsak än bröstcancer Trots detta bedrivs forskningen fortfarande utan tillräckligt könsperspektiv. Kunskapen om kvinnohjärtat är fortfarande otillräcklig, både inom forskning och bland allmänheten. Kvinnor och mäns hjärtan ser olika ut. Kvinnor med hjärtinfarkt har i vissa fall andra symtom än män. Det är fortfarande okänt att kvinnor, förutom de traditionella riskfaktorerna, har andra riskfaktorer såsom havandeskapsförgiftning, diabetes under graviditeten samt att sluta amma för tidigt. Trots detta är kvinnohjärtat underrepresenterat i kliniska studier och forskningen bedrivs i stor utsträckning på manshjärtat.

1,6 miljonerklubben samlar in pengar till förmån för forskning på kvinnohjärtat .. De insamlade medlen från Woman in Red går till insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa, som årligen delar ut stipendier till forskare inom området. Kvinnor och mäns hjärtan ser olika ut. Kvinnor med hjärtinfarkt har i vissa fall andra symtom än män. Trots detta är kvinnohjärtat underrepresenterat i kliniska studier och forskningen bedrivs i stor utsträckning på manshjärtat. Bakom Woman in Red står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

PROGRAM ÖSTERSUND:

Dag: 8 mars kl 18.15-21.30

Plats: Arctura Restaurang & Skybar, Öskvägen, Östersund

18.15 Raya Vestlund och Pia Edblad, Woman in Red

Bo Friberg, överläkare medicin, Östersunds sjukhus: Kvinnlig hjärtsjukdom

Tommy Berglund, specialist intrnmedicin, Göteborg: Vägen till det sviktande hjärtat

Regina Lund, skådespelerska och artist: Satsang

Under kampanjmånaden i mars anordnar kampanjen Woman in Red events runtom i landet med seminarier om kvinnohjärtat, hälsa och livsstil samt underhållning. Läs mer på www.1.6miljonerklubben.com

HJÄLP OSS RÄDDA KVINNOHJÄRTAN!

Woman in Red kalendarium för 2018

Umeå 1 mars

Göteborg 4 mars

Helsingborg 5 mars

Linköping

Örebro 5 mars 6 mars

Karlskrona 8 mars

Ljusdal 8 mars

Östersund 8 mars

Malmö 9 mars

Stockholm 12 mars

Gävle 12 mars

Visby

Kalmar

Luleå 13 mars 13 mars 15 mars

Falun 20 mars

Sundsvall 22 mars

Norrtälje 27 mars

För mer information och/eller beställning av bilder kontakta: Inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com eller 0709–969599. Följ oss på www.1,6miljonerklubben.com

Läs mer på www.kvinnorochhalsa.com och www.1.6miljonerklubben.com

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.