Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Hjärtgolfen 2020 bidrar till forskning på kvinnors hälsa

Pressmeddelande   •   Jul 03, 2020 15:30 CEST

Hjärtgolfen 2019 samlade in 90 000 kr till forskning på kvinnors hälsa

Hjärtgolfen 2020 är en rikstäckande golftävling för kvinnor som spelar för ett välgörande ändamål, att samla in pengar till förmån för kvinnors hälsa.

SGF har tagit ställning och godkänner tävlingar efter den 1 juli med fler än 50 personer. Detta innebär att Hjärtgolfen 2020 genomförs och följer restriktionerna enligt Folkhälsomyndigheten. Finalspel utgår.

Hjärtgolfen grundandes år 2005 på Gotland Wisby GK med en tävling där pengarna samlades in till Centrum för Genusmedicin. Under åren har Hjärtgolfen utvecklats från en till mer än 10 tävlingar per år under ledning av Annika Norén. 2019 års turnering samlade in 90 000 kr till forskning på hjärtat via 90 kontostiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Alla som deltar bidrar via startavgiften med pengar till forskning på kvinnors hälsa. Pengarna går till insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa. Mer än 700 tjejer och kvinnor brukar delta varje år. Vissa klubbar har valt att öppna för mix (kvinnor och män kan spela tillsammans). Se respektive klubbs hemsida.

Klubb Datum Hemsida

Lundbrunn GK 28 juni www.lundsbrunngk.se

Visby GK 2 juli www.visbygk.com

Öijareds GK 9 juli www.oijared.se

Hooks GK 12 juli www.hooksgk.se

Läckö GK 2 aug www.lackogk.se

Mälarbadens GK 2 aug www.malarbadensgk.se

Mälarö GK 2 aug www.malarogk.se

Storsjöbydens GK 8 aug www.sbgk.nu

Kårsta GK 9 aug www.karstagk.se

Vetlanda GK 21 aug www.vetlandagk.se

För mer information kontakta gärna Annika Norén: annika.noren@malarogk.se

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.