Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Hur hanterar vi ORO under denna pandemi? Möt Martin Schalling, Ullakarin Nyberg, Simon Kyaga och Stefan Einhorn

Pressmeddelande   •   Apr 30, 2020 11:43 CEST

Just nu påverkas vi alla av oro för vår egen och andras hälsa, ekonomi och framtid. Den pågående Corona-pandemin innebär stor osäkerhet och kan orsaka ångest.

Vad är normal oro och psykologiska reaktioner i samband med en kris? Hur påverkas de som redan är sköra psykiskt? Hur kan du hantera din egen oro för att må bättre? Hur kan du stötta andra i din omgivning?

Välkommen att delta i ett angeläget webinarium måndag den 4 maj kl. 18.30 där vi tar upp dessa och liknande frågor tillsammans med ett antal experter. Det finns möjlighet att boka exklusiv intervju online med mediaproduktion direkt efter sändningen. Begränsat antal tider.

Panelen består av:

Martin Schalling, ordförande, Fonden för psykisk hälsa. Hur vi kan hantera osäkerhet kring smittspridning, testning och immunitet.

Ullakarin Nyberg, överläkare i psykiatri med inriktning på suicidprevention och stöd till närstående. Hon kommer att prata om psykologiska reaktioner i svåra situationer och vad man kan göra för att hjälpa sig själv och andra.

Simon Kyaga, specialist i psykiatri, ledamot Psykiatrifonden. Han har befunnit sig i Paris under rådande utegångsförbud, och reflekterar över hur Covid-19 påverkar vårt mående utifrån sin egen situation och sin forskning om hur man kan dra nytta av utmaningar i livet som en chans till personlig utveckling.

Stefan Einhorn, överläkare, författare. Han kommer att tala om betydelsen av medmänsklighet vid psykisk ohälsa och det vi alla kan göra för varandra, speciellt i dessa pandemitider.

Presentatör:Alexandra Charles von Hofsten, ordförande, 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Webinarium: Måndag den 4 maj kl. 18.30

Registrera dig här:https://event.webinarjam.com/register/44/v4k1wav5

Hur du deltar: När du anmält dig får du ett separat mail med en länk som du loggar in med via din dator, surfplatta eller smartphone, när det är dags.

Vår mission: 1,6 & 2,6 miljonerklubben genomför i dessa tider en stor digital satsning som möjliggör nya vägar att sprida våra kunskapsbringande evenemang i form av webinarier, live-sändningar och onlinekurser. Vi hjälper till via våra sociala kanaler att sprida viktig samhällsinformation till våra medlemmar runt om i landet som till stor del tillhör riskgruppen och de äldre i samhället.

Varmt välkommen!

Ett samarrangemang av 1,6 & 2,6 miljonerklubben och Fonden för psykisk hälsa.

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com