Gå direkt till innehåll
Underlag kring vad vi vet idag om hur vår psykiska hälsa påverkas av pågående pandemi kommer att lyfts fram.
Underlag kring vad vi vet idag om hur vår psykiska hälsa påverkas av pågående pandemi kommer att lyfts fram.

Pressmeddelande -

Hur kan vi stärka vår psykiska hälsa under och efter covid-19?

Vilka åtgärder behövs i samhället för att stärka den psykiska hälsan och bekämpa depression? Hur undviker vi att självmord inte ska öka till följd av pandemin?

För att diskutera detta deltar socialminister Lena Hallengren, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten Johan Carlson, generalsekreterare för Suicide Zero Rickard Bracken och ledamot i styrelsen för Fonden för Psykisk hälsa samt ordförande för Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa Anki Sandberg.

Webinariet moderas av Alexandra Charles, ordförande för 1,6 & 2,6 miljonerklubben och Martin Schalling, professor vid Karolinska Institutet och ordförande Fonden för Psykisk Hälsa.

Underlag kring vad vi vet idag om hur vår psykiska hälsa påverkas av pågående pandemi kommer att lyfts fram. Vad kan vi göra för att hindra en ytterligare försämring av den psykiska hälsan i samhället som redan innan pandemin var ett stort folkhälsoproblem.

Arrangörer: 1,6 & 2,6 miljonerklubben och Fonden för Psykisk Hälsa

Livechat med deltagarna i fokus. Under kvällens sändning svarar ordförande i programutskottet i Fonden för Psykisk Hälsa, överläkare Maria Larsson på deltagarnas frågor.  

När: måndag den 23 november klockan 18:30 - 19:30 (chatten är öppen till 20:00)

Plats: Online - i din mobil, surfplatta eller dator

Pris: Kostnadsfritt för alla

Anmäl dig här!

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11
anna liljeberg

anna liljeberg

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0706673406

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige