Gå direkt till innehåll
Vigdis Thire presents the association and goals for establishing in Iceland, Alexandra Charles, CEO and founder of the 1.6 million Club
Vigdis Thire presents the association and goals for establishing in Iceland, Alexandra Charles, CEO and founder of the 1.6 million Club

Pressmeddelande -

ISLÄNDSKA KVINNOR STÖDJER FORSKNING OM KVINNORS HÄLSA

Grundaren och initiativtagaren till den svenska moderföreningen 1,6 & 2,6 miljonerklubben, Alexandra Charles von Hofsten, kommer till Island den 16 november till invigningen på Nordens Hus. 

Idag är föreningen en av de största ickepolitiska kvinnoföreningarna i landet, som finns representerade i ett 20-tal städer. Vigdis Thire, som var initiativtagare till att starta föreningen i Oslo, har nu även startat föreningen på Island.

1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell kvinnohälsoorganisation som grundades 1998 av Alexandra Charles. Föreningen arbetar för kvinnors hälsa och syftar till att genusaspekten ska bli en obligatorisk del i medicinsk forskning och läkarutbildning. Klubben driver även egna projekt för kvinnors hälsa med fokus på förebyggande hälsa och kunskapsspridning. Den informerar och inspirerar till bättre hälsa och värnar om kvinnans situation i samhället i stort, på arbetsmarknaden och som kulturbärare.

1,6 & 2,6 miljonerklubben samlar in pengar till forskning inom medicin och hälsa för kvinnor.

De senaste fem åren har föreningen delat ut stipendier på cirka fem miljoner kronor till medicinsk forskning på kvinnohjärtat.

PROGRAM

Dag: 16 november 2017

Tid:kl 18.00-20.15

Plats: Nordens Hus, Reykjavik, Island

18.00Vigdis Thire presenterar föreningen på Island.

Alexandra Charles Historien bakom 1,6 miljonerklubbens start 1998.

Inga Thrainsdóttir, med.läkare och kardiolog från Landspitali University Hospital.

Hörn Hrafnsdóttir, musik

För anmälan till seminariet, kontakta Vigdis.thire@gmail.com

Press: För information, intervju och/eller bilder, kontakta Inger Söderholm, pressansvarig 1,6 & 2,6 miljonerklubben, tel. 0709-969599, inger@2.6miljonerklubben.com

www.1.6miljonerklubben.com

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige