Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa utlyser stipendier för unga forskare

Pressmeddelande   •   Okt 07, 2018 18:18 CEST

Forskningsstipendier utlyses från Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa utlyser ett forskningsstipendium på 250 000 kr till unga kliniska forskare som är i början av sin karriär och som driver hjärt-kärlforskning eller forskning om psykisk ohälsa. Ansökningarna ska vara inne den 15 november.
Forskningen kan innehålla biologiska och psykosociala aspekter på sjukdom och hälsa. Köns- och genusaspekter bör diskuteras avseende sjukdomens epidemiologi, patofysiologi, diagnostik, behandling och prognos.

Bedömning Stiftelsens vetenskapliga nämnd bedömer ansökningarna utifrån en poängskala, enligt Vetenskapliga rådets kriterier: Originalitet, vetenskaplig kompetens, genomförbarhet och betydelse samt köns- och genusaspekter.

Ansökan mailas till info@1.6miljonerklubben.com - speciell blankett behövs inte.
Ansökan ska ha inkommit senast den 15 november, 2018, kl. 24.00

För mer information
om hjärt-kärlforskning, kontakta: Professor Karin Schenck-Gustafsson – karin.schenck-gustafsson@ki.se
Om psykisk ohälsa, kontakta professor Martin Schalling, martin.schalling@ki.se

Information om tidigare stipendiater finns på www.kvinnorochhalsa.com

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa samlar in pengar till förmån för vetenskaplig forskning som är betydelsefull och livsviktig för kvinnor. Läs mer på kvinnorochhalsa.com
Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa har 90-konto från Svensk insamlingskontroll och är medlem i FRII, Frivilligorganisationernas Insamlingsråd. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.