Gå direkt till innehåll
Kan kultur råda bot på utmattning?

Pressmeddelande -

Kan kultur råda bot på utmattning?

- Välkommen på höstseminarium med en rad högaktuella ämnen

Den 22 oktober anordnas det stora Höstseminariet med heta och engagerande ämnen. Kvällen bjuder även på utdelning av 1,6 & 2,6 miljonerklubbens årliga stipendier till en journalist och en vetenskapskvinna som stöttar kvinnor i samhället och kvinnans position. Årets stipendier går till Amelia Adamo och bitr. överläkare Josefin Segelman och delas ut av jämställdhetsminister Nyamko Sabuni. Kvällen bjuder också på musik från Divine och Katarina Fallholm.

Hur minskar vi risken för benbrott? Vilka utmaningar och möjligheter ställs vi inför framtidens äldrevård? Kulturaktiviteter på vårdcentraler – kan det verkligen hjälpa utmattade kvinnor? Och vad finns det egentligen för myter om hjärnan?

Många frågor och våra talare Gunnar Akner (professor och överläkare i geriatrik), Eva Bojner Horwitz (medicine doktor, forskare inom kulturhälsa och konstnärlig terapeut), Östen Ljunggren (professor i experimentell medicin), Kristina Åkesson (professor, specialistläkare) och Åke Pålshammar (senior universitetslektor, Institutionen för psykologi) kommer ge oss många svar under galakvällen som leds av 1,6 & 2,6 miljonerklubbens ordförande Alexandra Charles.

Tre av kapitelförfattarna till den nyligen släppta antologin Livspusslet, Monika Ahlberg, Annika Jankell och Jill Taube, deltar också för att berätta om hur man får livet att gå ihop som högpresenterande och framgångsrik kvinna.  

När: Måndagen den 22 oktober 17-21
Var: Oscarsteatern, Kungsgatan 63, Stockholm
OSA: Christina@1.6miljonerklubben.com

Varmt välkommen!


Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11
anna liljeberg

anna liljeberg

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0706673406

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige