Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Kan kultur råda bot på utmattning?

Pressmeddelande   •   Okt 15, 2012 14:45 CEST

- Välkommen på höstseminarium med en rad högaktuella ämnen

Den 22 oktober anordnas det stora Höstseminariet med heta och engagerande ämnen. Kvällen bjuder även på utdelning av 1,6 & 2,6 miljonerklubbens årliga stipendier till en journalist och en vetenskapskvinna som stöttar kvinnor i samhället och kvinnans position. Årets stipendier går till Amelia Adamo och bitr. överläkare Josefin Segelman och delas ut av jämställdhetsminister Nyamko Sabuni. Kvällen bjuder också på musik från Divine och Katarina Fallholm.

Hur minskar vi risken för benbrott? Vilka utmaningar och möjligheter ställs vi inför framtidens äldrevård? Kulturaktiviteter på vårdcentraler – kan det verkligen hjälpa utmattade kvinnor? Och vad finns det egentligen för myter om hjärnan?

Många frågor och våra talare Gunnar Akner (professor och överläkare i geriatrik), Eva Bojner Horwitz (medicine doktor, forskare inom kulturhälsa och konstnärlig terapeut), Östen Ljunggren (professor i experimentell medicin), Kristina Åkesson (professor, specialistläkare) och Åke Pålshammar (senior universitetslektor, Institutionen för psykologi) kommer ge oss många svar under galakvällen som leds av 1,6 & 2,6 miljonerklubbens ordförande Alexandra Charles.

Tre av kapitelförfattarna till den nyligen släppta antologin Livspusslet, Monika Ahlberg, Annika Jankell och Jill Taube, deltar också för att berätta om hur man får livet att gå ihop som högpresenterande och framgångsrik kvinna.  

När: Måndagen den 22 oktober 17-21
Var: Oscarsteatern, Kungsgatan 63, Stockholm
OSA: Christina@1.6miljonerklubben.com

Varmt välkommen!


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Bifogade filer

Word-dokument