Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

KARLSKRONA SLÅR ETT SLAG FÖR KVINNOHJÄRTAT

Pressmeddelande   •   Feb 26, 2020 16:07 CET

Den 25 mars kommer Woman in Red till Karlskrona för att informera om forskning på hjärtsjukvård.

Onsdagen den 25 mars slår hundratals Karlskrona-bor ett slag för en  jämställd hjärtsjukvård och ny forskning på kvinnohjärtat genom Woman in Red. Kampanjen pågår under mars månad i 18 städer och sprider kunskap om hur fler kvinnor kan överleva hjärt- och kärlsjukdomar. 

Den 25 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med stiftelsen Kvinnor & Hälsa på information om den senaste forskningen på kvinnohjärtat. Medicinsk information varvas med underhållning av bl a artisten Maria Wells. Professor Cecilia Fagerström och  Kristina Borén, distriktsgymnast informerar om ett forskningsprojekt som handlar om stillasittande äldre. Camilla Holmström, Friskis & Svettis, informerar om betydelsen av att stärka sitt hjärta med fysisk aktivitet och samtidigt lindra folksjukdomar.

För mer information, bilder, intervjuer vänligen kontakta inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com, tel 0709-969599

Hela programmet finns på www.1.6miljonerklubben.com

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.