Gå direkt till innehåll
Den 25 mars kommer Woman in Red till Karlskrona för att informera om forskning på hjärtsjukvård.
Den 25 mars kommer Woman in Red till Karlskrona för att informera om forskning på hjärtsjukvård.

Pressmeddelande -

KARLSKRONA SLÅR ETT SLAG FÖR KVINNOHJÄRTAT

Onsdagen den 25 mars slår hundratals Karlskrona-bor ett slag för en  jämställd hjärtsjukvård och ny forskning på kvinnohjärtat genom Woman in Red. Kampanjen pågår under mars månad i 18 städer och sprider kunskap om hur fler kvinnor kan överleva hjärt- och kärlsjukdomar. 

Den 25 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med stiftelsen Kvinnor & Hälsa på information om den senaste forskningen på kvinnohjärtat. Medicinsk information varvas med underhållning av bl a artisten Maria Wells. Professor Cecilia Fagerström och  Kristina Borén, distriktsgymnast informerar om ett forskningsprojekt som handlar om stillasittande äldre. Camilla Holmström, Friskis & Svettis, informerar om betydelsen av att stärka sitt hjärta med fysisk aktivitet och samtidigt lindra folksjukdomar.

För mer information, bilder, intervjuer vänligen kontakta inger Söderholm, inger@1.6miljonerklubben.com, tel 0709-969599

Hela programmet finns på www.1.6miljonerklubben.com

Ämnen

Taggar

Regioner


Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Presskontakt

Alexandra Charles von Hofsten

Alexandra Charles von Hofsten

Presskontakt Ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben 0708-28 09 11
anna liljeberg

anna liljeberg

Presskontakt Kommunikatör Sverige 0706673406

Relaterat material

för kvinnors hälsa

Vi vill att alla kvinnor, oavsett ålder, ska ha bästa möjliga livskvalitet och bästa tänkbara hälsa livet ut.

Vi tror på lika villkor och respekt för olika människor som förutsättning för ett bra liv. Detta är inte självklart. Därför grundade vi 1,6 miljonerklubben, år 1998 en ideell förening för kvinnors hälsa där siffran 1,6 miljoner står för det antal kvinnor över 45 års ålder som då fanns i Sverige.

Idag förbigås kvinnor i alltför många sammanhang. Mannen är till exempel norm i den medicinska forskningen. Detta trots att vi i dag vet att det inte bara finns biologiska utan också fysiologiska och farmakologiska skillnader mellan könen. Det här är ett exempel på ett av våra kärnområden, där vi vill förbättra situationen för kvinnor.

Vi vill även förbättra andra situationer med koppling till kvinnors välbefinnande och hälsa, som till exempel att sprida kunskap om hjärt- och kärlsjukdom som idag är främsta dödsorsaken bland kvinnor. På samma sätt vill vi förmedla kunskap om stress och utbrändhet, kost- och motion, hjärnforskning, ekonomi och jämställdhet.

Att förbättra kvinnors situation i livet och status i samhället är både vår hjärtefråga och den drivkraft som har gjort 1,6 miljonerklubben till en av landets största kvinnoföreningar.

1,6 & 2,6 miljonerklubben
Grev Turegatan 27, 2 tr
114 38 Stockholm
Sverige