Pressmaterial från Mynewsdesk

Följ 1,6 & 2,6 miljonerklubben

Kroppsideal och självkänsla

Pressmeddelande   •   Nov 15, 2012 12:11 CET

Kroppsideal och självkänsla - När bli normer och ideal till egna krav och vad tänker hjärnan?

Välkommen till ett frukostseminarium den 21 november om kroppsideal, självkänsla och besatthet. Hur påverkar det kvinnliga kroppsidealet vårt förhållande till mat? Vad händer i hjärnan när vi utvecklar ett beroende och hur styrs våra beteenden, känslor och tankar?

Program

07.30-08.00 Incheckningn och frukost serveras

08.00 Alexandra Charles hälsar välkommen

08.10 Paula Ternström och Grynet Molvig kåserar om det kvinnliga kroppsidealet, vad har vi för relation till mat och hur det påverkar självkänslan. De utgår från "Matdesperat" - en show som på ett humoristiskt och vetenskapligt sätt gestaltar kvinnors ätande.

08.30 Åke Pålshammar, neuropsykolog och senioruniversitetslektor. Vad vet vi om hjärnans roll vid beteenden och känslor, minnen och tankar, utveckling och personlighet? Vad händer när något inte fungerar? 

08.55 Linda Lampenius "Bakom fasaden - att leva med ätstörning". Linda berättar om hennes kamp med självkänslan, ångest och ätstörningar.

09.10 Panelsamtal med Åke Pålshammar, Paula Ternström, Grynet Molvig, Linda Lampenius

09.30 Avslutning

När: onsdag den 21 november kl. 8.00-9.30
Var: Wallmans Salonger, Teatergatan 3
Anmälan: vänligen kontakta Jenny@1.6miljonerklubben.com.

Om 1,6 & 2,6 miljonerklubben
1,6 & 2,6 miljonerklubben arbetar för bästa möjliga livskvalitet och hälsa för alla kvinnor. 1,6 & 2,6 miljonerklubben är en ideell förening, bildad 1998 och idag en av Sveriges största kvinnoföreningar. Föreningen arbetar för att det kvinnliga perspektivet ska finnas med inom alla områden i samhället. 1,6 miljonerklubben fokuserar på den mogna kvinnan och 2,6 miljonerklubben sätter ljus på yngre kvinnors situation. För mer information: www.1.6miljonerklubben.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.